CROPIX
RENATO KELIĆ

'Gode mi usporedbe s Štimcem! Dinamo? Da, jako sam zainteresiran za Dinamo'

'Cijeli posao vode moj otac i menadžer Majstorović. Ali moram reći - godi mi što me traži Dinamo. Riječ je o velikom klubu, sigurno da sam zainteresiran za taj transfer'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. siječanj 2011. 10:25

Renato Kelić napunit će 31. ožujka 20 godina. On je kapetan juniorske reprezentacije koja je bila polufinalist Europskog prvenstva, a dobri su izgledi da bude još jedno novo ime u Dinamovoj svlačionici. Dvije i pol godine nosi dres Slovana iz Libereca...

- Čuo sam za zanimanje hrvatskog prvaka, sa mnom nitko nije kontaktirao, sve vode moj otac i menadžer Majstorović. Ali moram reći - godi mi što me traži Dinamo. Riječ je o velikom klubu, sigurno da sam zainteresiran za taj transfer.

Pod kojim uvjetima bi vas Česi pustili? Hoće li biti dovoljno da dobiju zauzvrat Miroslava Slepičku, čuli smo da je prošlog ljeta vlasnik kluba spominjao da će tražiti 3-4 milijuna eura?

- Ne znam što će zahtijevati. Slepičku ovdje dobro poznaju, on je bio u Slovanu prije nego je otišao u Spartu. Moj ugovor vrijedi još godinu i pol i iskreno mislim da ne bi bilo mnogo problema s Liberecom.

Imate li i druge ponude?

- Postoje raspitivanja, čovjek iz Ajaxa gledao me na nekim utakmicama, bila je konkretna varijanta za Rusiju, no ništa od toga ovoga trena nije toliko aktualno da bi bilo pred realizacijom.

U Maksimiru su Vrsaljko, Ademi i još neki kolege iz državnog dresa.

- Siguran sam da ću se odmah uklopiti, ako prijeđem u Dinamo.

Karakterom, temperamentom, pa i manguplukom u pozitivnom smislu, asocira na Igora Štimca iz igračkih dana...

- Usporedbu sa Štimcem doživljavam kao kompliment. On je kao nogometaš prava institucija, bio je i u Cibaliji, igrač i trener.

Kaže da ne žali što se kao mladac uputio u Češku.

- Napravio sam dobar potez, kako ne! Sa 18 godina dali su mi priliku zaigrati u Prvoj ligi. Ne kažem da ne bih dobio šansu u Cibaliji da sam ostao, ali nisam siguran da bi se to dogodilo tako brzo.

Linker
24. rujan 2024 18:32