AZERI STIGLI U ZAGREB

Georgijevski: Dinamo respektiramo, ali ih se ne bojimo. Poraz od 0-1? Može!

Raspoloženje je u momčadi na visini. Jasno je da je zagrebački Dinamo težak suparnik. No Neftči mu se može dostojno suprotstaviti - kaže Neftčijev Makedonac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2011. 20:42

Makedonski reprezentativac Slavčo Georgijevski, vezni igrač Neftčija, u intervjuu za azerisport.com progovorio je o protivniku u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka i očekivanjima Azera. Evo nekih razmišljanja...

Kako teku pripreme za Ligu prvaka i Dinamo?

- Sve teče po planu. Raspoloženje je u momčadi na visini. Jasno je da je zagrebački Dinamo težak suparnik. No Neftči mu se može dostojno suprotstaviti.

Vi protivnika dobro poznajete?

- Dinamo ima odličnu momčad i nekoliko izvrsnih igrača. Već šest godina u nizu prvaci su Hrvatske i nekoliko sezona igraju u eurokupovima. Ali mi im možemo pokazati svoju snagu.

Dinamo je 2007. igrao protiv azerbajdžanskog Hazara Lankarana. Je li bila jača tadašnja ili ova momčad Modrih?

- Gledao sam obje utakmice. Tada su za Dinamo igrali vrlo jaki igrači, ali su Hazar izbacili tek u produžetku u Zagrebu. Sada su neki od tih igrača, Ćorluka i Modrić, u Engleskoj, ali Dinamo uvijek igra svoju igru, klub je to velike tradicije.

Koja je prednost Zagrepčana, a u čemu su vaše šanse?

- Dinamova prednost je iskustvo. Neftči je prošlih godina ostajao bez eurokupova što bi se moglo psihički negativno odraziti na našu momčad. No naše je raspoloženje na borbenoj razini visoko i mi želimo proći u treću rundu. Šanse su nam podjednake. U Zagrebu ćemo igrati na rezultat, a u obje utakmice moramo ostvariti rezultat koji nas vodi dalje i zato ćemo protivniku prići jako oprezno i s potpunom ozbiljnošću. A krajnji ishod nama je nevažan, bitno nam je jedino izbaciti Dinamo.

Kakav rezultat očekujete u Zagrebu?

- Mi možemo i izgubiti 1:0, ali zatim u Bakuu moramo dobiti 2:0. Uglavnom, pobjeda ili poraz u prvoj, ili prvi gol, ništa ne rješavaju. Na kraju se računaju obje utakmice. Navijači u Azerbajdžanu očekuju naš uspjeh i mi smo ih dužni razveseliti.

Linker
21. rujan 2024 20:53