POSLJEDICE PORAZA

Ganski ministar sporta dobio otkaz nakon ispadanja reprezentacije sa SP-a!

Predsjednik države John Mahama bez objašnjenja je otpustio ministra sporta Elvisa Afriyie-Ankraha te njegova zamjenika
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 28. lipanj 2014. 18:37

Koliko nogometni porazi mogu imati dalekosežne posljedice svijet je naučio još 1994.g. kad je po povratku kući tragično ubijen kolumbijski nogometaš Andres Escobar. Dotični je na SP-u 1994. u utakmici protiv domaćina SAD-a postigao autogol koji je uništio nade kolumbijske reprezentacije u plasman u osminu finala te ujedno potpisao njegovu smrtnu presudu od strane poludjelih manijaka.

Nakon ispadanja reprezentacije sa SP-a u Brazilu u Gani je također pala glava, ali ovaj put, hvala bogu, samo u figurativnom smislu. Naime, predsjednik države John Mahama bez objašnjenja je otpustio ministra sporta Elvisa Afriyie-Ankraha te njegova zamjenika.

Podsjećamo, Gana je ispala sa Svjetskog prvenstva bez ubilježene pobjede, a dobar dojam su ostavili samo u remiju protiv Njemačke. Također, njihov nastup obilježile su i velike trzavice među momčadi zbog kojih zadnju utakmicu nisu igrali prvotimci Muntari i Kevin-Prince Boateng, a u jednom trenutku je cijela ekipa zaprijetila bojkotom ako im predsjednik posebnim avionom ne pošalje 3 milijuna dolara namijenjih za premije.

Kao što pjesma kaže "Nije u šoldima sve.." pa tako ni novac nije pomogao Gani u odlučujućoj utakmici protiv Portugala. Kad se podvuče crta, iza njihova nastupa ostaju tek bljeskovi dobrog nogometa, svađe, ucjene i otkazi.

Linker
23. rujan 2024 01:22