Hrvatska - Francuska

 GORAN MEHKEK Cropix
BLAMAŽA BEZ PRESEDANA

Žestok istup izbornika protivnika Vatrenih: ‘Vi ste svjetska sramota za ovaj sport!‘

Da postoji imalo sportske pravde, i Iranci i Francuzi letjeli bi prvim avionom kući
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2024. 11:16

Prije nekoliko smo dana pisali o skandaloznoj utakmici između Irana i Francuza, kojima je u zadnjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u futsalu više odgovarao poraz nego pobjeda zato što su tako u osmini finala izbjegli moćne Brazilce.

Situaciju u kojoj se francuski vratar odmiče od lopte kako bi ušla u njegovu mrežu nazvali smo "u najmanju ruku konfuznom", no jasno je da se radi o skandalčini, i to koja se dogodila pred očima čelnih ljudi svjetskog nogometa, jer kako je poznato, SP u futsalu igra se pod okriljem FIFA-e.

Da postoji imalo sportske pravde, i Iranci i Francuzi letjeli bi prvim avionom kući nakon takve sramote koju su priredili u Uzbekistanu, no to se vjerojatno neće dogoditi. Ipak Francuski nogometni savez ima neku težinu u svjetskom nogometu...

Međutim, bez teških kritika nije moglo proći.

"Libija proglašava ovu utakmicu namještenom, ovo je sramota za naš sport", rekao je Španjolac na libijskoj klupi Ricardo Iñiguez.

Isto smatra i njegov sunarodnjak Miguel Rodrigo, izbornik Tajlanda. Francuzi će, zahvaljujući svojem nesportskom manevru, u osmini finala ići upravo na protivnika Vatrenih iz grupne faze.

"Iran i Francuska, treneri i igrači, obeščastili su moj sport. Vi ste svjetska sramota", kazao je Rodrigo. Sasvim opravdano.

Linker
24. rujan 2024 11:41