ZAVRŠENA DRAMA

Francuski nogometaš nakon dvije godine 'zatočeništva' smije napustiti Katar

Zahir Belounis zadržan je u Kataru zajedno sa suprugom i dvije kćeri te da mu nije odobrena izlazna viza jer je tužio svoj bivši klub Al-Jaish zbog gotovo dvije godine neisplaćenih plaća
Piše: HinaObjavljeno: 27. studeni 2013. 17:08

Francuski nogometaš Zahir Belounis koji je tvrdio kako mu je zabranjen izlazak iz Katara, konačno je dobio izlaznu vizu i u Pariz će stići u četvrtak, izjavio je njegov brat Mehdi.

"Danas je dobio vizu i rezervirao je let. Sletjet će u zračnu luku Charles de Gaulle sutra navečer. Ovo je kraj nakon dugo čekanja", kazao je Mahdi Belounis.

On i svjetski sindikat nogometaša (FIFPro) tvrdili su da je Zahir Belounis zadržan u Kataru zajedno sa suprugom i dvije kćeri te da mu nije odobrena izlazna viza jer je tužio svoj bivši klub Al-Jaish zbog gotovo dvije godine neisplaćenih plaća.

Klub Katarske vojske, s kojim je imao ugovor koji bi mu trebao jamčiti 5000 eura mjesečne plaće, nedavno mu je oduzeo službeni automobil i prestao mu plaćati stanarinu. Preživljavao je isključivo od novca koji su mu iz Francuske slali prijatelji i rodbina.

"Mislim da nije slučajnost da se to dogodilo dan nakon što je FIFPro objavila da će otići u Katar po njega. No, ne smijemo zaboraviti da u Kataru ima još zarobljenih nogometaša", kazao je Mahdi Belounis.

FIFPro je u utorak objavio da šalje izaslanstvo u Katar vidjeti Zahira Belounisa.

Linker
21. rujan 2024 22:12