VRUČE I SPARNO

FOTOGALERIJA Torcida se okuplja u centru Atene, igrači šetnjom kratili vrijeme

Dok je Andrić negdje na pola pola što se tiče izgleda za nastup, s tim da Poklepović daje optimistične naznake, nastup Mirka Oremuša je malo izgledan
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. rujan 2010. 14:58

Let dug 16 godina napokon je okončan. Nakon godina apstinencije od zapaženog sudjelovanja u europskim nogometnim natjecanjima, Hajduk se vraća na veliku scenu večerašnjim gostovanjem u prvom kolu skupine G Europske lige kod AEK-a u Ateni.

Trenutno je u Ateni mirno, velika je vrućina, a navijači bijelih se slijevaju sa svih strana prema grčkom glavnom gradu. Manje grupice Torcide su već u gradu, a glavnina se očekuje za par sati. Zbog sigurnosti, mjesto sastanka je stadion Kallimaarnaro, povijesno zdanje na kojem su prije 114 godina održane prve olimpijske igre.

U 18.30 sati za navijače će s tog mjesta biti organiziran i odlazak na stadion. Igrači Hajduka su ujutro dobili slobodna dva sata pa su se prošetali po Ateni, a lokalne novine su prepune napisa o utakmici AEK - Hajduk.

Iako su sjećanja na Ligu prvaka u sezoni 1994./1995. već polako izblijedjela, jučer je u avionu bilo veselo. Kao da se “bijelima” nije previše žurilo u valjda jednu od rijetkih država koja više grca u dugovima u Hrvatske. U trenucima kada je zakazani početak ukrcavanja odavno prošao, još gotovo polovica članova kluba nije ušla u zrakoplov.

- Posljednji poziv putnicima za Atenu.... – zaorilo se s razglasa.

S “bijelima” ovaj put putovao Mladen Grdović pa je glavnu zabavljačku ulogu u zrakoplovu imao Miran Pelivan Mrki. Posebne putnike je pozdravio i “šofer”. - Veliki pozdrav momčadi uz najbolje želje da nam se u Split vratite s dobrim rezultatom. Od vas očekujemo hajdučku igru – pozdravio je kapetan Lukin bijelu ekspediciju.

Nastup Srđana Andrića pod velikim je znakom pitanja zbog ozljede gležnja. I na licu Hajdukovog kapetana u Ateni vidjelo se koliko mu je žao što start natjecanja u Europskoj ligi ne može dočekati spreman za novi Hajdukov izazov.

- Osjećam jaku bol, razgovarao sam s liječnicima i još ne znam hoću li moći nastupiti. Ako bude potrebno mogao bih igrati pod blokadom, ali pitanje je u tom slučaju što će tada biti s Rijekom koja nam slijedi već u nedjelju. Bio bi to veliki rizik od pogoršanja ozljede i vjerojatno ne bih mogao nastupiti na Kantridi. Odlučit će liječnici u dogovoru s trenerom i sa mnom – rekao je Andrić.

Dok je Andrić negdje na pola pola što se tiče izgleda za nastup, s tim da Poklepović daje optimistične naznake, nastup Mirka Oremuša je malo izgledan.

- Sve mi se čini kako ipak neću moći – rekao je tužna glasa Oremuš koji ima problema s ozljedama leđa i koljena.

Mario Maloča nakon dugo će vremena zaigrati na mjestu desnog bočnog u zadnjoj liniji. Zbog ozljede Mirka Oremuša trener Poklepović ostao je Anti Režiću kao jedinom igraču potpuno vičnom toj poziciji, ali je povjerenje odlučio dati iskusnijem Mariju Maloči, koji je prije svega stoper.

- Trener me i tijekom priprema stavljao na to mjesto, pa mi neće biti strano igrati uz aut liniju. Dat ću sve od sebe da se dokažem i na toj poziciji, nadam se da će sve dobro izgledati – rekao je Maloča.

Igračima Hajduka sportski direktor Ivica Kalinić i trener vratara Tonći Gabrić koji su bili u misiji snimanja AEK-a u Grčkoj proteklog vikenda iznijeli su saznanja o prošle sezone četvrtoplasiranoj momčadi domaće lige.

- Dobili smo informacije kako je AEK odlična momčad. U Ateni nas očekuje vrlo težak posao – smatra Hajdukov mladi reprezentativac.

Unatoč tome što su Splićani izborili nastup u Europskoj ligi nisu briljirali u gostujućim kvalifikacijskim susretima u kojima su izborili sudjelovanje. U oba susreta u Bukureštu, i protiv Dinama i kontra Unireje rano su primili pogodak.

- U oba slučaja smo se uspjeli vratiti, ali moramo ovaj put koncentriranije ući u susret. Sada smo ipak iskusniji za četiri europske utakmice, vjerujem da smo iz toga nešto naučili i da će se to na utakmici i vidjeti – uvjeren je Maloča.

Linker
06. listopad 2024 14:33