PONOSNA LEGENDA

Filippo Inzaghi tvrdi: 'Ni Messi ni Ronaldo neće srušiti moje rekorde'

Bivši napadač Milana uvjeren da njegovu golgetersku statistiku iz velikih finala neće nadmašiti ni dva danas najbolja svjetska nogometaša
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2013. 22:24

Bivši dugogodišnji napadač Milana Filippo Inzaghi uvjeren je da njegovu golgetersku statistiku iz velikih finala neće nadmašiti ni dva danas najbolja svjetska nogometaša Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Tijekom karijere Inzaghi je zabio ukupno osam golova u velikim finalima natjecanja, kako za Juventus, tako i za Milan.

Posebno je ponosan na 2007. godinu, kada je zabio oba gola za Milanovu 2-1 pobjedu nad Liverpoolom u atenskom finalu Lige prvaka, kao i još tri gola u pobjedama nad Sevillom i Boca Juiniorsima u UEFA-inom Superkupu i FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu

- Carlo Ancelotti (bivpi trener Milana) bio je nesiguran koga staviti u atenskom finalu, Gilardina ili mene, ali ja sam zaigrao i zabio dva gola. Tada sam zabio u finalu Superkupa protiv Seville i još dva puta protiv Boca Juniorsa. Pet golova u tri finala, od kojih su to bila tri najvažnija finala i mi smo u svima pobijedili. To neće postići čak ni Messi ni Ronaldo. To je rekord koji će se održati – rekao je Inzaghi za Gazzettu dello Sport.

Inzaghi je 21-godišnju igračku karijeru okončao u srpnju 2012., a trenutno radi kao trener Milanovog omladinskog pogona.

- Sada kada treniram mlade igrače pokušat ću im prenijeti tu glad za pobjedama koju smo mi imali, tu beskrajnu ambiciju. Moj san je ostati u Milanu ostatak karijere.

Linker
22. rujan 2024 03:48