AP
NASRI

FFF ga kaznio s tri utakmice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2012. 18:30

Disciplinska je komisija Francuskoga nogometnog saveza (FFF) u petak suspendirala Samira Nasrija na tri utakmice zbog neprimjerenog ponašanje tijekom Eura u Poljskoj i Ukrajini.

Njegov kolega Jeremy Menez kažnjen je zabranom nastupa u jednoj utakmici, dok su preostala dvojica izgrednika, Hatem Ben Arfa i Yann M'Vila, za svoje prijestupe samo opomenuti.

U petak su se sva četvorica našla pred članovima Disciplinske komisije Francuskoga nogometnog saveza (FFF) kako bi dali iskaz o svom iščašenom ponašanju: Nasri zato jer je verbalno napao novinara fizički mu prijetivši, Ben Arfa zato jer se u svlačionici nakon poraza od Švedske drsko suprotstavio izborniku Laurentu Blancu, Menez radi javnog prigovaranja golmanu Hugu Llorisu i vrijeđanja suca Rizzolija, te M'vila zato jer pri svom izlasku iz igre tijekom četvrtfinalnog dvoboja protiv Španjolaca nije pozdravio niti izbornika niti igrača koji je umjesto njega ušao u igru, Oliviera Girouda.

Nasri će propustiti prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja 15. idućeg mjeseca u Le Havreu, u kojoj će na klupi debitirati nasljednik Laurenta Blanca Didier Deschamps. Taj će dvoboj propustiti i Menez.

Nasri također neće nastupiti u prvim dvama dvobojima kojima Francuzi otvaraju kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine: sedmog rujna protiv Finske i četiri dana kasnije protiv Bjelorusije.

U priopćenju FFF-ove Disciplinske komisije navodi se da igrači tijekom saslušanja u petak, na kojem su nazočili svi osim opravdano odsutnog Meneza (u SAD-u s PSG-om), nisu tražili opravdanja, već su izrazili žaljenje.

FFF im je svejedno dao priliku žaliti se na rješenje. Imaju za to vremena deset dana.

Linker
22. rujan 2024 02:37