Tottenham Hotspur's Sebatien Bassong, right, challenges Chelsea's Nicolas Anelka during their English Premiership soccer match at Tottenham's White Hart Lane stadium in London, Sunday, Dec. 12, 2010.(AP Photo/Alastair Grant) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE(FAPL)LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP
PROBLEMI SVAKI VIKEND

Festival rasizma u Engleskoj: Norwich prijavio četiri slučaja zlostavljanja Bassonga!

Tijekom subotnje pobjede kod Swanseaja 4-3, Bassong se potužio sucu Howardu Webbu na rasističke uvrede s tribina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2012. 19:41

Englezi nikako ne mogu iskorijeniti problem rasizma, što potvrđuje i slučaj kamerunskog reprezentativnog braniča Sebastiena Bassonga iz Norwich Cityja. Engleski prvoligaš, kojem u zadnje vrijeme ide odlično u Premiershipu, jer je neporažen već devet kola, a u zadnje dvije runde je osvojio maksimalnih šest bodova, prijavio je čak četiri slučaja rasističkog zlostavljanja Bassonga u zadnja dva tjedna.

Tijekom subotnje pobjede kod Swanseaja 4-3, Bassong se potužio sucu Howardu Webbu na rasističke uvrede s tribina. Swansea je potvrdio da je policija identificirala čovjeka iz navijačke gomile koji je vrijeđao Bassonga, te da ga je uhitila i optužila za uvrede.

''Norwich City sa žaljenjem potvrđuje četiri odvojena slučaja koji uključujuću stvarno ili navodno vrijeđanje našeg braniča Sebastiena Bassonga koji su prijavljeni policiji u zadnja dva tjedna. Bassong je fantastičan sportaš i profesionalac. Ponosni smo što ga imamo u klubu. Duboko je razočaravajuće da su njegovi izvrsni nastupi na terenu zasjenjeni ovakvim incidentima. Želimo istaknuti da kao klub imamo nultu toleranciju na pojave rasizma i da ćemo tražiti procesuiranje ovakvih ili bilo kojih drugih manifestacija rasizma prema bilo kojem članu našeg kluba'', stoji u priopćenju Norwicha.

Klub je istaknuo kako je Bassong nakon utakmice protiv Swanseaja dobio poruku putem Twittera koja sadrži rasističke uvrede. Istu je proslijedio policiji, koja već istražuje također rasističke poruke odaslane putem spomenute društvene mreže koje je Bassong primio nakon remija s Evertonom 1-1 prošlog mjeseca.

Linker
25. rujan 2024 23:00