ZAGRIJAVANJE ZA DERBI

Ferguson provocira City: 'Da su nama sudili toliko penala, organizirala bi se istraga'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2012. 15:39

Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, uoči nedjeljnog derbija s Manchester Cityjem u Premiershipu pred novinarima je ''tehnicirao'' sa statistikom koja nema veze s istinom… - Zamislite samo koliko se kaznenih udaraca dosuđuje za Manchester City. Prošle sezone su dobili 21 penal, ili tako nešto. Da je nama toliko dosuđeno, bila bi istraga u Donjem domu parlamenta. Organizirali bi se protesti – rekao je Ferguson.

Prava je istina da je prošle sezone dosuđeno osam kaznenih udaraca za Manchester City, a ne 21. Za Fergusonovu momčad su suci dosudili tri penala više, odnosno 11, najviše u Premiershipu. Ove sezone je dosuđeno pet jedanaesteraca za United, jedan manje za City.

Do brojke od 21 penala za Manchester City stižemo tek ako računamo sve kaznene udarce dosuđene za taj klub počevši od sezone 2010/11. Jednako ih je toliko u tom periodu dosuđeno i za United…

Van Persie: Nisam zažalio što sam izabrao United, a ne City



Uoči velikog nedjeljnog premierligaškog derbija između dvaju Manchestera, Cityja i Uniteda na Etihadu, oglasio se napadač "crvenih vragova" Robin van Persie.

Upravo je nizozemski nogometaš ljetos bio velika želja Cityja, ali je na kraju odbio njihovu ponudu i iz Arsenala prešao u redove Uniteda. Otad je zabio već 13 golova i kako kaže ne žali za time što je odbio ponudu "građana".

- Brzo sam se odlučio i ne žalim. Dolazim na posao s velikim osmijehom na licu svakog dana. To zapravo nije posao već moj hobi. Volim nogomet, a ovdje su svi bili tako ljubazni prema meni tako da uživam u najboljem periodu svog života – rekao je Van Persie.

Upitan očekuje li neprijateljski doček na Etihadu, Nizozemac je rekao.

- Ne baš. To je derbi, ogled prve i druge momčadi na ljestvici i nadam se da ćemo povećati prednost. Premierliga je posljednjih godina bila tako uzbudljiva, puno je velikih strijelaca, iznenađujućih strijelaca, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi ovaj put.

Linker
21. rujan 2024 23:32