AFP
ISPALA ČETIRI PRVOLIGAŠA

FA CUP Arsenal na popravni, uspjeh Stevenagea navijač nagradio nokautiravši igrača

Uz Bolton i Blackburn, dalje su od prvoligaša prošli i Everton, Fulham, Wigan, Aston Villa , Birmingham i West Ham
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. siječanj 2011. 16:55

Na pragu velikog iznenađenja bili su nogometaši drugoligaša Leedsa u susretu 3. kola FA Cupa protiv Arsenala na Emiratesu. Završilo je na kraju bez pobjednika 1-1.

Otvarajući gol na susretu zabio je trenutno petoplasirani klub engleske druge lige u 54. minuti iz jedanaesterca koji je realizirao Robert Snodgrass. Prethodno je najstrožu kaznu skrivio Brazilac Denilson oborivši u kaznenom prostoru Max-Alaina Gradela. Do tog trenutka Arsenal je bio puno bolja momčad, ali isto tako valja reći, bez stopostotnih prilika. U odnosu na prethodni premierligaški susret s Manchester Cityjem (0-0) menadžer “topnika” Arsene Wenger potpuno je ispremiješao postavu, pa tako ponajbolji igrači Arsenala poput Samira Nasrija ili Robina van Persieja nisu niti konkurirali za susret. U nastavku su između ostalih u igru ušli Cesc Fabregas i Theo Walcott, a upravo je spomenuti dvojac zaslužan za konačnih 1-1. Naime, u 89. minuti je Ben Parker povukao za dres i oborio Walcotta, a kasnije je Fabregas sigurno realizirao penal za 1-1. U sudačkoj nadoknadi Arsenal je imao prilika i za pobjedu, a najveću u posljednjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade, ali udarac Walcotta uspio je zaustaviti Kasper Schmeichel. Ponovljena utakmica koja će odlučiti o putniku u daljnju fazu natjecanja na rasporedu je 18. siječnja na Ellend Roadu.

U kasnijim utakmicama 3. kola engleskog FA Cupa, od natjecanja su se oprostile tri prvoligaške momčadi, Sunderland, West Bromwich Albion i Blackpool...

Sunderland je u oslabljenom sastavu izgubio kao domaćin od trećeligaša Notts Countyja s 2-1. Momčad Readinga, koja dobro gura u drugom razredu engleskog nogometa (Championship), pobijedila je kao domaćin West Bromwich Albion s 1-0. Bio je to šesti uzastopni poraz ''baggiesa''. Southampton (treća liga) je bio uspješan domaćin protiv Blackpoola s 2-0.

Bolton je protiv petoligaša Yorka slavio domaću pobjedu 2-0. Ivan Klasnić igrao je samo prvo poluvrijeme za Bolton. Zamijenio ga je Kevin Davies, koji je u 83. minuti doveo domaćina u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Johan Elmander u 89. minuti.

Nikola Kalinić zbog suspenzije nije sudjelovao u domaćoj pobjedi svog Blackburna protiv drugoligaša Queens Park Rangersa s 1-0. Uz Bolton i Blackburn, dalje su od prvoligaša prošli i Everton, Fulham, Wigan, Aston Villa , Birmingham i West Ham.

U nedjelju će derbi 3. kola odigrati Manchester United i Liverpool, kojeg će prvi puta voditi novi menadžer Kenny Dalglish. Branitelj naslova Chelsea igrat će u nedjelju protiv drugoligaša Ipswicha. ''Hrvatski'' Tottenham ugostit će gradskog rivala Charltona, koji je u sezoni 2006/07. ispao iz prve lige, a trenutno igra u trećoj.

Nogometaši Stevenagea, momčad iz četvrtog razreda engleskog nogometa, priredili su najveće iznenađenje pobjedom kod kuće protiv Premierligaša Newcastlea...

Činjenica da je menadžer ''svraka'' Alan Pardew dosta ''ispremiješao'' momčad bit će slaba utjeha navijačima Newcastlea nakon blamaže njihovih miljenika.

Nakon što je domaća momčad zabila prva dva gola u 50. i 55. minuti, Newcastle je od 71. minute ostao bez isključenog Tiotea. Joey Barton je u drugoj minuti sudačke nadoknade smanjio na 2-1, ali je samo minutu kasnije Peter Winn postavio konačnih 3-1.

Podsjećamo, ranije u subotu su se od natjecanja u 3. kolu oprostile tri prvoligaške momčadi, Sunderland, West Bromwich Albion i Blackpool...

Navijač nokautirao člana momčadi koja je izbacila Newcastle iz FA Cupa (video)

Velika pobjeda Stevenageovih nogometaša nad Newcastleom u utakmici 3. kola FA Cupa (bilo je 3-1) zasjenjena je incidentom na kraju utakmice u kojem je još uvijek neimenovani navijač nokautirao igrača pobjedničke momčadi...

Televizijska snimka jasno pokazuje kako jedan navijač za kojega se pouzdano ne zna kojoj skupini pripada, ulazi u masu koja slavi drugi prolazak u povijesti ovog četvrtoligaša u 4. kolo FA Cupa, a potom prilazi i igraču i odmjerenim udarcem desnice šalje ga na travnjak. Nokautirani igrač, vjeruje se, je branič momčadi Scott Laird.

FA Cup, 3. kolo:

Arsenal – Leeds 1-1 (Fabregas 90 -11m / Snodgrass 54-11m)

Blackburn – QPR 1-0

Bolton – York 2-0

Stevenage - Newcastle 3-1

Fulham – Peterborough 6-2

Hull – Wigan 2-3

Millwall – Birmingham 1-4

Reading – WBA 1-0

Scunthorpe – Everton 1-5

Sheffield United – Aston Villa 1-3

Southampton – Blackpool 2-0

Stoke – Cardiff 1-1

Sunderland – Notts County 1-2

West Ham – Barnsley 2-0

Linker
24. rujan 2024 03:13