BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

Zvijezda Dinama otkriva: ‘Nakon pretraga su mi se jednostavno srušili snovi. Znao sam - propuštam EURO!‘

Joško Gvardiol vratio se treniranju nakon trotjedne stanke, za SN otkriva svoje zdravstveno stanje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. travanj 2021. 11:21

U stanci između dva Dinamova vježbanja pod vodstvom Damira Krznara porazgovarali smo s mladom Dinamovom zvijezdom Joškom Gvardiolom.

Sigurno znate, Gvardiol je imao problema s butnim mišićem, ta ozljeda odvojila ga je od terena, zbog nje je propustio i Europsko prvenstvo mladih U-21 selekcija. Jasno je da smo ga prvo pitali kako se osjeća, koliko stvari idu nabolje?

- Iskreno, baš sam sretan kako se dobro oporavljam od ozljede. Deveti je dan kako sam ušao u trening. Nadam se i vjerujem kako ću se brzo vratiti na teren, igrati utakmice - kazao nam je za početak.

Bitna, krucijalna stvar jest da je već počeo raditi s loptom. Kad se starta s loptom, to je pouzdan znak da priča dobiva pozitivne konotacije...

- Ima dva dana da sam počeo raditi s loptom. Radim neke poligone, vrijeme je da pokrenem tu desnu nogu koja je bila ozlijeđena. Dobro je da mogu osjetiti loptu jer sam tri tjedna izvan terena. Čak i više... Izašao sam na teren, radim sa strane s našim kondicijskim trenerom Ivanom Štefanićem. To je zasad individualni rad. Malo po malo i vjerujem da ću kroz nekoliko treninga biti na boljem kapacitetu pluća. Nisam se kretao tako intenzivno koliko se inače krećem u treningu. Makar, sve to ne bi trebalo stvarati neke probleme. Baš sam pričao sa Štefanićem, rekao mi je da bi se sve brzo trebalo vratiti na svoje. Zeza me jedino ta desna noga, volumen joj je dosta manji od lijeve, sad radimo na poboljšanju volumena. Želimo “napuniti” lože i kvadricepse, a kroz par treninga trebao bih se priključiti treninzima s momčadi. Onda bi bilo sve super.

Vratili smo se malo unazad, na vrijeme kad se ozlijedio, nakon što je zabio pogodak Slaven Belupu. Baš na toj maksimirskoj utakmici je kod postizanja pogotka dobio udarac, ali nije izgledalo ništa strašno, nakon toga je i trenirao. Je li mislio da će ga ta ozljeda tako dugo ostaviti izvan terena?

- U tom trenutku ozljeđivanja nisam bio toliko zabrinut, nisam na to uopće obraćao neku veliku pozornost, jer nije me jako boljelo. Znate, prije toga nikad nisam bio ozlijeđen, mislio sam si udarac kao udarac, ništa posebno. Međutim, kad sam obavio sve potrebne pretrage, onda sam bio nesretan. Znao sam da propuštam Europsko prvenstvo s mladom reprezentacijom, pa onda i dvije utakmice s Tottenhamom o kojima sam sanjao. Nakon pretraga su mi se jednostavno srušili snovi. Ali, nakon tog početnog šoka, konzulirao sam se s ljudima u klubu, pa onda, kad sad promislim, ako mi se baš igrom sudbine morala dogoditi takva ozljeda, bolje sada, nego da mi se dogodila u Njemačkoj, u Leipzigu.

Poziv iz Leipziga

Naravno, to zanima sve, hoće li biti spreman za prvu Dinamovu utakmicu s Villarrealom koja se igra 8. travnja?

- Baš smo pričali o tome... Ja se ovog trenutka osjećam super, to je definitivno. Mogu trčati sad kad radim individualno. Jasno, još uvijek je prisutna minimalna bol. Ali, stvarno minimalna. Ipak je još vidljiva mala oteklina. Dakle, osjećam se sposobnim igrati protiv Villarreala, ali naravno da ne mogu znati hoću li igrati. Jučer sam odradio jedan jači trening, sve je bilo O.K. Brojim dane... Jednostavno je to, treba raditi, trenirati i nadati se najboljem. Dnevno pokušavamo odraditi što više terapija i treninga. Naravno, treba paziti da do utakmice s Villarrealom nešto ne isforsiramo. Držim da bi kroz nekoliko dana sve moglo biti jasnije. No, na koncu se sve pita trenera Krznara, on će odlučiti.

Jesu li vas zvali iz Leipziga, jesu li se raspitivali o vašoj ozljedi?

- Da, zvali su, zadovoljni su sa svime kad se radi o mom oporavku. Bio sam u kontaktu s njima, zaželjeli su mi brz oporavak, da se što bolje pripremim i dođem kod njih. Želio bih pohvaliti sve u Dinamu, od liječnika, fizioterapeuta, trenera, sve u klubu, bili su mi na raspolaganju svake minute.

S vama ili bez vas, može li Dinamo napraviti još jedno europsko čudo, izbaciti Villarreal i stići do polufinala Europske lige?

- Ma, jako bih htio igrati tu utakmicu. Kad mi se dogodila ozljeda, rekao sam da neću svoju europsku sezonu završiti na Krasnodaru. Vidite što smo sve preživjeli do sada u Europi? Mogu vam kazati da smo od starta europske sezone u svlačionici stalno pričali da možemo daleko dogurati. I jesmo, a možemo još dalje. Ne možete niti pretpostaviti koliko sam željno čekao prvi trening nakon što mi je dijagnosticirana ozljeda. Samo sam se želio vratiti i pomoći koliko je to moguće. Ne, nisam puno gledao Villarreal, još se nismo posvetili analizi Španjolaca. To ćemo raditi nakon utakmice sa Šibenikom. Mi vjerujemo u sebe i mislimo ne samo da možemo izbaciti Villarreal, već da možemo do finala Europske lige.

Linker
26. rujan 2024 01:25