Slaven Bilić
 Julian Finney/Getty Images
UZVRAT 3. PRETKOLA EL-a

ZAPOČINJE NOVO POGLAVLJE ZA WEST HAM I HRVATSKOG TRENERA Bilić je upozorio na veliku opasnost

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 11:03

Nogometaši West Hama večeras započinju novo poglavlje u klupskoj povijesti. Nakon 112 godina 'čekićari' su preselili s Upton Parka na Olimpijski stadion na kojem će ostvariti svoj debi i pokušati nadoknaditi 2:1 zaostatak iz prve utakmice 3. pretkola Europske lige protiv slovenskih Domžala.

"Ovo je prilika za West Ham, ali je ujedno i opasno. Optimistična sam osoba, ali netko je spomenuto da smo već imali priliku vidjeti nekoliko loših primjera nakon promjene stadiona. 52.000 prodanih ulaznica vam neće donijeti pobjedu unaprijed u utakmici, korner ili bol. Travnjak je isti i morate to dokazati. Novi stadion donosi nam puno prednosti o kojima svi pričaju, bla, bla bla. Ali isto tako donosi neke minuse u usporedbi s Upton Parkom. O nama sada ovisi da iskoristimo ovu situaciju u kojoj nam je čast biti", rekao je menadžer West Hama Slaven Bilić.

Hrvatski trener je istaknuo potom primjere Arsenala i Southamptona kojima je trebalo neko vrijeme da se prilagode na nove stadione nakon preseljenja. Tako je primjerice Arsenal nakon preseljenja s Highburyja na Emirates na novom stadionu dobio tek 5 od uvodnih 10 utakmica.

"Potpuno sam pozitivan i igrači se ne boje, sviđa im se to. To je svega deset minuta dalje, i dalje je to istočni London. Bit će teško zamijeniti Boleyn Ground, kao što je bilo teško zamijeniti Highbury ili u Southamptonu, drugačiji je to tip stadiona. Ovo je naša prva utakmica na novom stadionu i to je za nas velika utakmica",dodao je hrvatski trener koji protiv Domžala neće moći računati na Dimitrija Payeta, Angela Ogbonnu i Jamesa Collinsa koji su dobili produljene odmore nakon Eura.

Linker
24. rujan 2024 03:20