Josip Juranović je s Unionom ispao iz Europe

 Matthias Koch/Imago Sportfotodienst/Profimedia
EUROPSKA I KONFERENCIJSKA LIGA

VIDEO: Josip Juranović i Union Berlin ispali iz Europe nakon teškog poraza od belgijskog imenjaka

Nije ovo bila dobra večer za hrvatske predstavike u Europa ligi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 23:25

Nakon velike pobjede Manchester Cityja protiv RB Leipziga u Ligi prvaka rezultatom 7:0, gotovo jednak uspjeh postigli su nogometaši Feyenoorda. U utakmici protiv Shakhtara iz Donjetska postigli su jednak broj pogodaka kao i "Građani", ali je momčad Igora Jovičevića tri minute prije kraja susreta postigla počasni gol.

Već nakon prvih 45 minuta, Nizozemci su imali tri gola prednosti, Santiago Gimenez načeo je Shakhtar u devetoj minuti, a do kraja poluvremena dva puta se u strijelce upisao Orkun Kokcu, u 24., odnosno 38. minuti. Nakon pauze u poraženoj momčadi dobio je priliku i Neven Đurasek, ali hrvatski veznjak nije previše pomogao svome klubu, koji je do kraja primio još četiri gola. Dva puta pogađa Oussama Idrissi, dok po jedan zabijaju Danilo i Alireza Jahanbakhsh. Jedini gol gosta je u 87. minuti postigao Kevin Kelsy.

POTOP ŠAHTARA POGLEDAJTE OVDJE.

Massimiliano Allegri protiv Freiburga postavio je momčad Juventusa koja je unatoč minimalnoj prednosti sa svoga terena, odlučila napasti. Branila se hrabro njemačka momčad, ali već od prvog poluvremenu ovo je bila jednosmjerna utakmica.

Dušan Vlahović se u 28. minuti upisuje u strijelce, ali iz nedozvoljene pozicije i rezultat se ne mijenja. Ipak, predugo se Freiburg samo branio da nebi prošao bez kazne. Nakon odlične akcije Juventusa, Federico Gatti, a Manuel Gulde ulozi u blok s previsoko dignutom rukom i istom mijenja lopti smjer. Sudac Serdae Gozubuyuk, uz sugestiju VAR sobe svira najstrožu kaznu i da stvar bude gora, Gulde "zarađuje" drugi žuti karton i domaći ostaju s desetoricom. Vlahović za vikend protiv Sampdorije nije realizirao jedanaesterac, a ovaj put je siguran izvođač. Federico Chiesa dobio je priliku od 70. minute umjesto Vlahovića, a zahvalio se pogotkom u petoj minuti sudačke nadoknade za 2:0 i prolaz Talijana.

Union Berlin našeg Josipa Juranovića ukupnim rezultatom 6:3 ispao je od Royal Union SG-a. Koštala ih je utakmica u Belgiji, gdje su na Lotto Parku izgubili s 3:0. Juranović je u igri proveo 74 minute.

SAŽETKE POGLEDAJTE OVDJE.

Fenerbahçe je unatoč pobjedi protiv Seville na svome Sukru Saracoglu stadionu rezultatom 1:0 završio svoje europsko putovanje. Sevilla je doma u Andaluziji slavila 2:0 i tako prošla u četvrtfinale golom prednosti. Jedini strijelac za tursku momčad bio je bivši igrač Manchester Uniteda, Ener Valencija, iz kaznenog udarca u 41. minuti. Ivan Rakitić proveo je u igri Seville 83. minute, kada je Jorge Sampaoli umjesto njega priliku dao Joan Jordanu.

Konferencijska liga

U Konferencijskoj ligi Antonio Milić i njegov Lech Poznan lagano su ukupnom pobjedom 5:0 izbacili Djurgarden. U gostima su jučer slavili rezultatom 3:0, a hrvatski branič proveo je cijelu susret u obranu Poljaka.

Posljednji je od jučerašnjih parova osmine finala Konferencijske lige prolaz dalje osigurao Basel. Nakon dvije neriješene utakmice rezultatom 2:2, savršenim raspucavanjem izbacio je iz natjecanja Slovan iz Bratislave. Junak Švicaraca bio je vratar Marwin Hitz, koji je u raspucavanju zaustavio prva dva izvođača Slovana.

AZ Alkmaar je na svome terenu svladao Lazio 2:1. Tako su Nizozemci s ukupnih 4:2 izbacili Talijane iz natjecanja. Cijeli susret za Rimljane je odigrao naš veznjak Toma Bašić. Najveće iznenađenje su priredili nogometaši Anderlechta, koji su nakon remija u Belgiji, na gostovanju kod Villareala slavili 1:0 i tako izbacili osvajača Europske lige iz 2021. godine.

Izvlačenje četvrtfinalnih parova UEFA Europske i Konferencijske lige je u petak u sjedištu Europske nogometne federacije u Nyonu, u Švicarskoj.

Linker
06. listopad 2024 20:18