OLI SCARFF Afp
ODUŠEVIO IZVEDBOM

VIDEO: Izludio je Ronalda i društvo! ‘Ta utakmica donijet će mu transfer i promijeniti mu život‘

Vratar ciparske Omonije Franzis Uzoho sinoć je izludio napadače Manchester Uniteda
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2022. 07:28

Svojim bravuroznim obranama spašavao je vrata Omonije sve do sudačke nadoknade kada ga je ipak uspio savladati Scott McTominay.

Uzoho je obranama frustrirao Cristiana Ronalda i društvo s Old Trafforda, a stručni sukomentator BT Sporta Owen Hargreaves hvalio je nigerijskog čuvara mreže nakon utakmice.

"Bio je nevjerojatan, odigrao je utakmicu života. Čak i kada su izgubili on se smijao. Činjenica da je on njihov drugi vratar zvuči nevjerojatan. Ta izvedba donijet će mu transfer, garantiram vam. Ova utakmica će promijeniti njegovu karijeru, vjerojatno i život", rekao je Hargreaves.

Kako je Uzoho skinuo zicer Rashfordu pogledajte OVDJE.

Uzoho je prvu obranu upisao već u 2. minuti nakon udarca Marcusa Rashforda, a kasnije je skidao udarce Ronalda, Antonyja i Casemira. Na početku drugog poluvremena upisao je sjajne dvostruke obrane zaustavljavši udarce Antonyja i Rashforda, pa Freda i Ronalda.

Sjajnu dvostruku obranu Uzoha pogledajte OVDJE.

Do kraja susreta Manchester United je imao više 30 udaraca na gol, ali Uzoho ih je iznova i iznova branio. Ali na žalost Omonije i samog Nigerijca McTominay je iz neposredne blizine ipak zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade za 1:0 pobjedu Manchester Uniteda.

image
OLI SCARFF Afp

"Za mene je ovo ostvarenje snova. Dugo sam sanjao da zaigram na Old Traffordu. Ponosan sam na svoje suigrače jer to večeras nije bila utakmica jednog čovjeka, a zadovoljan sam svojom izvedbom", rekao je 23-godišnji Uzoho koji je u Omoniju stigao 2021. godine iz APOEL-a.

Navijači na društvenim mrežama izrazili su oduševljenje Uzohovim nastupom.

"Francis Uzoho se pretvorio u Buffona na vrhuncu...čovjek igra utakmicu živoota...podsjetio je na Manuela Neuera", samo su neki od navijačkih komentara na društvenim mrežama.

Uzoho je karijeru započeo u Deportivo La Coruni, nakon čega je igrao za Elche, Anorthosis, te APOEL i Omoniju, a u dresu nigerijske reprezentacije skupio je 25 nastupa.

Linker
15. svibanj 2024 10:41