Zagreb, 181219. Stadion Maksimir. Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Na fotografiji: Bruno Petkovic.
 GORAN MEHKEK/CROPIX
ZANIMLJIVOSTI UOČI IZAZOVA

Tečaj na Rijekino prvo mjesto u skupini može donijeti malo bogatstvo, oprez za Petkovića i Lepinjicu

U Dinamovoj skupini K Modri su treći favoriti bookmakera s prosječnim koeficijentom 4 za prvo mjesto
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 05. studeni 2020. 08:42

Večerašnju utakmicu na Rujevici između Rijeke i Napolija sudit će finski arbitar Mattias Gestranius. Dobro ga znamo jer je prije samo dva tjedna u Europskoj ligi sudio i Dinamu. Na utakmici protiv Feyenoorda 42-godišnji sudac nije se proslavio odlukama, no isključujući drugi žuti karton gostujućem igraču Senesiju u 73. minuti je opravdano pokazao.

Završilo je 0:0, kao i prva utakmica koju je Gestranius sudio nekom hrvatskom klubu. Prije tri godine sudio je upravo Rijeci na gostovanju kod AEK-a u Ateni, gdje je dvoboj u skupini završio rezultatom 2:2. Alexander Gorgon zabio je dva gola za 0:2, Sergio Araujo i Lazaros Christodoulopoulos su izjednačili rezultat.

U ponudi raznih kladioničarskih kuća je i klađenje za pobjednika skupina u Europskoj ligi. U Rijekinoj skupini F glavni su favoriti i dalje isti kao i prije početka natjecanja; na Napolijevo osvajanje prvog mjesta u skupini koeficijent je oko 1,6, a na Real Sociedad u prosjeku oko 3,5. Slijedi AZ Alkmaar s koeficijentom 5,5 te Rijeka na koju je koeficijent okruglih - 100!

U Dinamovoj skupini K Modri su treći favoriti bookmakera s prosječnim koeficijentom za osvajanje 1. mjesta oko 4. Prvi je moskovski CSKA (2,5), drugi Feyenoord (3,75), a četvrti Wolfsberger AC (4,5).

Inače, po jedan žuti karton u prva dva kola u skupini dobili su igrači Rijeke Franko Andrijašević, Luka Capan, Sandro Kulenović, Luka Menalo i Domagoj Pavičić, dok ih Ivan Lepinjica ima dva i zaradi li večeras novi, neće ga biti 26. studenoga u sljedećoj utakmici u Euroligi koju Rijeka igra u Napulju.

Po jednu akumuliranu javnu opomenu kod Dinama imaju Kristijan Jakić i Lirim Kastrati, a dvije Bruno Petković.

Linker
07. listopad 2024 04:13