Jose Mourinho

 SCREENSHOT: TWITTER
ISPALIO KAO IZ TOPA

‘Rugaju mi se kad kažem da navijam za Real, Inter...Samo je jedan klub koji sam vodio, a za koji nisam vezan‘

Izjava ‘Posebnoga‘ nije posve točna, na jedan klub je ipak zaboravio
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. svibanj 2023. 20:15

Na konferenciji za novinare uoči subotnjeg finala Europske lige protiv Seville, sadašnji trener Rome pričao je o... Tottenhamu!?

Upitan naime o svojoj budućnosti u Romi Jose Mourinho ispalio je kao iz topa.

- Uspostavio sam sjajnu vezu sa svim klubovima koje sam trenirao. Rugaju mi se kad kažem da navijam za Real, Inter i Romu. Jednom, kad napustim Romu bit će teško. Zapravo, jedina momčad s kojom nemam takav odnos je Tottenham. Nadam se da navijači Tottenhama neće krivo protumačiti moje riječi, ali to je jedini klub s kojim nisam blisko vezan. Vjerojatno zato što je stadion bio prazan u doba pandemije i zato što predsjedniku Levyju nije to ni bitno.

Mourinhov boravak u Spursima završio je dramatično u travnju 2021., samo nekoliko dana prije nego što su trebali igrati finale Carabao Cupa protiv Manchester Cityja. Momčad je tada preuzeo privremeno Ryan Mason, a Pepov City je slavio 1:0. Mourinho je od tada nastavio uživati u uspjehu s Romom, uključujući osvajanje inauguralne Europske konferencijske lige prošle sezone.

Bivši šef Manchester Uniteda i Chelseaja osigurao je mjesto u ovogodišnjem finalu Europske lige za talijansku momčad, koja će se u subotu susresti sa Sevillom. Da je uspio postići takve rezultate tijekom svog mandata u sjevernom Londonu, možda nikada ne bi bio otpušten sa svoje pozicije. Mourinho je, neslavno, bio glavni lik dok su Spursi pobijedili zagrebački Dinama 2:0, u doba dok je trener Modrih Zoran Mamić bio u zatvoru, da bi ih onda kasnije Mislav Oršić u Maksimiru pokopao s 3:0 i isprašio iz Europe. Koji tjedan kasnije je i Mourinho dobio otkaz. Tottenham je jedini klub s kojim Mourinho nije uspio osvojiti trofej od svojih nedavnih ekipa.

No, ono što engleski novinari koji su bili na press konferenciji Josea Mourinha ipak nisu zapisali je da Mourinho nije baš bio posve iskren. Naime, nije Tottenham jedini klub s kojim Mourinho nema nikakav odnos. Postoji još jedan, puno veći - Barcelona.

Naime, Mourinho je u Barcelonu došao 1996. kada je trener Katalonaca postao Englez Bobby Robson. Ovaj je Mourinha poveo sa sobom kao pomoćnika, nakon što mu je prethodno u Portu bio - prevoditelj. Robson se nije dugo zadržao u Barceloni, tek jednu godinu, ali je Mourinho ostao na Camp Nou do 2000. Imao je silnu želju jednog dana postati prvi trener, ali nije napredovao dalje od... prevoditelja na press konferencijama i jednog od pomoćnih trenera. Barcelona ga jednostavno nije vidjela kao opciju za trenera. To Mourinho nikad nije zaboravio i oprostio Blaugrani. Tako da Mourinhova tvrdnja kako je Tottenham "jedini klub" s kojim nije stvorio sjajnu vezu, nije baš posve točna.

Linker
22. travanj 2024 23:52