DARREN STAPLES Afp
NEZAPAMĆENI PORAZ

Razočarana zvijezda Liverpoola nakon potopa na Anfieldu: ‘Ovo je bilo ispod svake razine‘

‘Sve što je danas moglo poći po krivu je pošlo i prije svega se ispričavam navijačima‘
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 23:54

Europska liga jedino je natjecanje kojeg Jurgen Klopp nije osvojio s Liverpoolom, a ako je suditi po rezultatu prve četvrtfinalne utakmice niti neće jer Redsi su doživjeli debakl pred svojim navijačima. Atalanta je napravila ogroman korak prema polufinalu nakon velikog 3:0 trijumfa na Anfieldu. Bila je to velika večer Gianluce Scamacce. Talijanski reprezentativac doveo je goste u vodstvo u 38. minuti, a u 60. je zabio za 2:0. Pokušao je Klopp izmjenama preokrenuti utakmicu, uveo Salaha, Diaza, Szoboszlaija koji su počeli kao rezerve, ali bilo je prekasno.

Štoviše, "točku na i" velike večeri Atalante na Anfieldu stavio je Mario Pašalić u 83. minuti, koji je odbijanac od vratara pospremio u mrežu. Pred Liverpoolom je nemoguća misija, naime niti jedna momčad u povijesti europskih natjecanja nije u gostima preokrenula nakon što je u prvoj utakmici na svom terenu izgubila 0:3. Također, ovo je prvi poraz domaći Liverpoola s tri razlike nakon gotovo deset godina.

Klopp nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi, a posebno je bijesan bio na Joea Gomeza krajem prvog dijela. Engleski stoper tada se odlučio za dalekometni udarac što je u potpunosti izbacilo njemačkog stratega iz takta.

Nakon utakmice njegov partner u obrani Virgil Van Dijk bio je izrazito kritičan na nastup svoje momčadi.

- Ovo je bilo ispod svake razine. Sve što je danas moglo poći po krivu je pošlo i prije svega se ispričavam navijačima. Na nama je da se fokusiramo na utakmice koje nam dolaze i probamo ovo okrenuti, rekao je razočarani Nizozemac.

Linker
16. travanj 2024 13:38