SCREENSHOT: UEFA
ŽDRIJEB PUN VELIKIH IMENA

Pogledajte tko sve prijeti Dinamu: Moglo je biti i teže, među 4 nova protivnika i bivša zvijezda Modrih!

Dinamo će na prvoj stepenici izbjeći Manchester United, Ajax, Club Brugge i Šahtar.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2020. 07:47

Završetak natjecanja po skupinama u Ligi prvaka dao je odgovor i tko bi od tih klubova mogao biti suparnik zagrebačkom Dinamu u šesnaestini finala Europske lige na proljeće.


Dakle, Dinamo će kao prvoplasirana momčad svoje skupine u ždrijebu 14. prosinca biti nositelj, a među nenositeljima bit će i četiri slabija trećeplasirana iz Lige prvaka. U utorak i srijedu dobili smo konačan odgovor da su to uz ruski Krasnodar i kijevski Dynamo još Red Bull Salzburg i Olympiacos.


Bilo je moguće da među potencijalnim suparnicima bude i madridski Ateltico, međutim, Simeoneova momčad je pobijedila u Salzburgu 2:0 i plasirala se u drugi krug Lige prvaka, Red Bull će u ‘bubanj’ nenositelja u Europskoj ligi.


Neizvjesna je bila i borba Olympiacosa i Marseillea za treće mjesto, izgubili su i Grci, od Porta u Pireju 0:2, izgubili su i Francuzi kod Cityja 0:3, imaju po tri boda, ali je Olympiacos bolji u međusobnim susretima i to zbog gola u gostima (1:0, 1:2).


Tako je potencijalni suparnik Dinamu i bivši ‘Modri’ Soudani, koji je protiv Porta ušao s klupe u 73. minuti. Utakmice 1/16 finala Europske lige igrat će se 18. i 25. veljače, Dinamo će u uzvratu biti domaćin, a podsjetimo da je prije dvije godine Dinamo u prvom kolu drugog kruga izvukao Viktoriju Plzen, koja je također stigla iz Lige prvaka.


Četiri trećeplasirana iz Lige prvaka, koji će biti nositelji u Europskoj ligi i Dinamo će ih izbjeći na prvoj stepenici su Manchester United, Ajax, Club Brugge i Šahtar.


Što se tiče Europske lige, svi potencijalni suparnici bit će poznati u četvrtak, zasad se jedino zna da je među njima - Crvena zvezda.

------------------------------------------------------------------------------------------

NOSITELJI U LP: Bayern, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus, PSG

OSVOJILI 2. MJESTO U 1. KRUGU LP: Atletico Madrid, Borussia Moenchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona, RB Leipzig

SELE U EUROPSKU LIGU: RB Salzburg, Šahtar, Olympiakos, Ajax, Krasnodar, Club Brugge, Dynamo Kijev, Manchester United

ISPALI IZ EUROPE: Lokomotiv, Inter, Marseille, Midtjylland, Rennes, Zenit, Ferencvaroš, Istanbul Bašakšehir

Linker
15. svibanj 2024 12:50