Bruno Petković
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NAJAVA VELIKOG OKRŠAJA

Petković: Volio bih zabijati, moja statistika možda smeta i vama više nego meni, ali igram na pobjedu‘

Na druženju s medijima uoči West Hama bili su trener Krznar, Luka Ivanušec i Bruno Petković.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2021. 16:22

Dva dana uoči dvoboja 1. kola Europske lige pred predstavnicima medija našli su se trener Modrih Damir Krznar i njegovi puleni - Bruno Petković i Luka Ivanušec. Protivnik je respektabilan, uistinu jaki West Ham, a u plavom domu sve su snage usmjerene na početak ovosezonskog europskog puta.

Petković se osvrnuo na svoju formu, odnosno na mijenjanje pozicija - s napadača na desetku, a taj broj i nosi...

- Mislim da se dobro snalazim na obje pozicije iako statistički podaci ne govore tako i možda više smetaju vama nego meni. Volio bih zabiti više golova, imati bolje brojke, ali stavljam sve svoje mogućnosti na dispoziciju momčadi. Ne igram na gol, ne igram na asist, možda nekad igram na potez, ali igram na pobjedu i uvijek sam tu za momčad, bez obzira na kojoj sam poziciji - kazao je Petković.

Pa na utakmicu protiv Šibenika...

- Da nije bilo asistencije u 60. minuti u Šibeniku, vjerojatno bi vi prvi moj nastup ocijenili kao nedovoljno dobar jer su takva očekivanja i te pompozne najave dovedu do toga. Imao sam ove godine i boljih utakmica od ove, ali ne prođu primjećene u medijima. Bitno mi je da sve svoje karakteristike stavim u fukciju momčadi. Naravno da nitko ne želi bit izostavljen iz ničega, svaki igrač bi htio biti u reprezentaciji, ali da budem iskren to me nije više motiviralo. Bih li bio manje motiviran da sam bio pozvan u reprezentaciju? Tu sam da iz utakmice u utakmicu radim na sebe, poboljšam se i da budem bolji igrač. Motiv mi je bio visok i prije, bit će i sad i svakim danom se nastojim motivirati za neke nove stvari.

Trener Damir Krznar:

- Uvijek je teško špekulirati sa sastavom, uvijek je dobro znati o svakom pojedincu nekakve stvari. Bazirali smo se na 15 igrača, njihovu glavninu momčadi. Presudan je stil momčadi i tako pripremamo utakmicu. Bez obzira na Manchester koji imaju za vikend, sedam osam godina nisu bii u Europi i glad za europskim trofejima je izražena.

Kako će zatvoriti njihovog najopasnijeg igrača?

- Što se tiče Antonia, dupliranje s prednje i stražnje strane. Izuzetno je dobar igrač, ali bilo bi krivo fokusirat se samo na njega. Tottenham je jako dobra momčad i moramo se fokusirati na svih 11 igrača. Pardon, West Ham, Tottenham smo riješili. Uvijek je teško špekulirati sa sastavom, uvijek je dobro znati o svakom pojedincu nekakve stvari. Bazirali smo se na 15 igrača, njihovu glavninu momčadi. Presudan je stil momčadi i tako pripremamo utakmicu. Bez obzira na Manchester koji imaju za vikend, sedam osam godina nisu bili u Europi i glad za europskim trofejima je izražena.

Kritična je pozicija lijevog braniča...

- Imamo dovoljno rješenja na poziciji lijevog beka - to je Franjić, Štefulj je došao na fizičku razinu kad ga možemo koristiti, Leovac je vraćen tako da imamo slatke brige. Neozbiljno bi bilo od bilo koje momčadi da kreće u sezonu s četiri lijeva beka kako smo mi igrali. Reagirali smo od situacije do situacije, nitko nije mogao predvidjeti da će se četiri od pet stopera ozlijediti. Nogomet je živa materija. Vi ćete se uvijek uloviti za one koji ne igraju, a isto tako je forma ono što ne oscilira. U nekim utakmicama je Moubandje iskoristio priliku u nekima ne. I dalje je član naše momčadi, protiv Šibenika pokazali smo da ozbiljno računamo s njim kao što je i on pokazao. Mi to ne shvaćamo tako fatalno kao neki - kaže Krznar.

Imaju i Modri svojih problema s kadrom..

- Ovo je utakmica u kojoj uz neko znanje veliku ulogu igra karakter. Čak i da Ademi nije spreman svih 90 minuta, znate da će ih odraditi. Svi su u kadru osim Perića i Čopa, a čak je i Duje jučer bio na raspolaganju za trening, no s njim treba vidjeti. Svi ostali su nam u kadru, naš fokus je na stvari na koje možemo utjecati. Teško je prognozirati, naš fokus je na stvarima na koje možemo utjecati - zalaganje, htijenje, tehnička izvedba naše momčadi za koju trebaju 'kuraža' i veselje, uživanje u izborenoj Europskoj ligi u kojima možemo štošta reći. Oni su opasni na ubačajima, glavninu toga u našoj zadnjoj zoni obrane smo dali baš na to - ubačaj sa strane i stvaranje igrača viška u 16 metara, tu će glavnu ulogu imati naši vezni igrači - zaključio je trener Dinama.

Linker
12. travanj 2024 08:43