Damir Krznar
 RONALD GORSIC/CROPIX
BIVŠI VATRENI OŠTAR

‘Krznar griješi sa sustavom, nezamislivo je da taj dečko igra beka. A tek govor tijela Petkovića...‘

‘Bila bi tragedija da Dinamo ne prođe skupinu, pogotovo uz ovakvu podršku koju mu daju BBB-i‘
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 21. listopad 2021. 21:37

Nasmijali su se gotovo posprdno određeni kroničari Dinama, kada sam prilikom susreta s Lukom Ivanušecom u utorak prije puta na 3. kolo Europske lige u Beču postavili Dinamovu asu pitanje je li zadovoljan s ovosezonskom igrom Dinama i konstatacijom da "modri" primaju previše pogodaka.

- Pa primili su šest od Rijeke, ostalo je čisto - nisu dali Ivanušecu niti da odgovori. - Ne bih se složio - ohrabrio se i plavi reprezentativac.

Pitanje je, međutim, ipak bilo na mjestu. Jer, Dinamovo mjerilo nije, ili ne bi smjelo biti - neka se ne zamjeri - Hrvatski dragovoljac. Već Šerif, Rijeka, West Ham, Genk, Rapid. A u tih ukupno sedam dvoboja, važnih, ne samo rezultatski, već i igrački, Dinamo je inkasirao 13 pogodaka. Gotovo dva po utakmici. Za ambicije koje "modri" baštine - to je previše. A tu količinu golova, Krznarova momčad prima kroz igru. Ovakvu igru, nažalost, kao u Beču. Koja se provlači još od početka sezone. Igra u kojoj se rujevički preokreti, ipak, ne događaju svaki dan...

Svjestan je toga i Ognjen Vukojević, koji već mjesecima precizno secira Dinamovu europsku igru za Jutarnji.

- Moje mišljenje je da je Dinamo kvalitetniji nego Rapid, igrački, kvalitetom i budućnošću. Ali igrom i rezultatom sam razočaran. Dinamo je jači za dvije klase, ali neke stvari mi nisu jasne; Krznara jako cijenim, minuciozan je, taktički fantastičan, ali sustav igre ne vodi jednoj standardnoj postavi i sistematizaciji, kojoj on najviše teži. Tu je previše studiozan i previše mijenja sustav igre kroz utakmicu, a mislim da to nije dobro.

image
Ognjen Vukojević
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Nije to šahovska ploča i teško je mijenjati igrače kao da igramo šah. Ademi neopisivo fali i to je jasan hendikep, ali nezamislivo mi je da jedan Franjić, kao stoper i zadnji vezni, igra beka, i to kao jasna budućnost hrvatske reprezentacije - u dahu će Vukojević, koji je Franjiću bio izbornik.

- A tu je bio i Robert Ljubičić, i on je "moj" igrač u U20, koji je bio možda i ključni igrač Rapida, pokazao se kao budućnost europskog nogometa, zasjenio je cijelu vezu Dinama! Ponavljam, Franjić kao lijevi bek je velika pogreška...

Vukojević detektira: - Nazire se još problema: Petković i Lauritsen. Primjerice, govor tijela Petka, koji je za mene igrač prevage, europski igrač koji može riješiti svaku utakmicu, Robert Prosinečki ovih dana, njegov govor tijela nakon izmjene (nadam se da je ozljeda) govori da nešto nije u redu. Isto tako zamjena Lauritsena... isto mi šapuće. Uglavnom, Dinamo je za klasu bolji od Rapida, a govor tijela mi govori da nešto smrdi. To sam vidio i tu mi nešto ne štima.

- Želim istaknuti loše, iz želje da se to popravi, ali i dalje smatram: Dinamo je uz West Ham najkvalitetnija ekipa ove skupine i vjerujem da Krznar i stožer mogu do kraja, poučeni ovim stanjem, proći ovu grupu. Štoviše, bila bi tragedija da Dinamo ne prođe ovu skupinu, pogotovo uz ovakvu podršku koju mu daju BBB. Navijači su me vratili u moje plave dane, bili su sjajni... - zaključuje Vukojević.

Linker
20. travanj 2024 06:53