Bivši igrači Genka: Frane Bučan, Branko Strupar, Ivan Bošnjak, Goran Ljubojević i Tomislav Mikulić

 YORICK JANSENS Belga Via Afp
BRANKO STRUPAR ZA SN

‘Ja ne znam zašto je Dinamo bio zadovoljan bodom. Belgijci su se bojali poraza, a sad vjeruju u 2. mjesto‘

Odahnuli su što nisu izgubili, a sad Genk ima i realne šanse za prolazak u drugi krug Europske lige
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. studeni 2021. 07:56

Branko Strupar, naravno, gledao je uživo utakmicu Dinama i Genka, a više od dva dana proveo je s Belgijancima u Zagrebu, bio im, na neki način, domaćin. I u petak ih je ispratio kući u Belgiju, prije toga razgovarao s njima o samoj utakmici.

- Ako mene pitate, po onome što vidjeli, to je na kraju najrealniji rezultat. Dinamo je bio bolji u prvom, Genk u drugom poluvremenu, po prikazanoj igri ispalo je baš fair - komentirao je Strupar utakmicu, opisujući raspoloženje u Genkovu taboru.

- Oni su ostali u Zagrebu do petka, ujutro su ovdje i trenirali. Inače tako ne rade, već idu kući odmah nakon utakmice, no ovaj put su odlučili ostati, ne gubiti noć i dan, jer čekaju ih dvije zahtjevne utakmice s Bruggeom, prvo u ligi potom i u Kupu. U svakom slučaju, u petak sam na njihovim licima vidio osmijeh, što dovoljno govori koliko su u Genku zadovoljni bodom u Maksimiru.

Znači, uzeli su ono po što su došli?

- Oni su se po dolasku u Zagrebu bojali poraza, u lošoj su seriji i taj bi im poraz sigurno dodatno poremetio atmosferu uoči te dvije teške utakmice s Bruggeom, koje su Genku jako važne. Odahnuli su što nisu izgubili, a sad Genk ima i realne šanse za prolazak u drugi krug Europske lige.

Vratio se optimizam u Belgiju, očito.

- Sigurno, kod 1:0 Dinamo je imao priliku zabiti drugi gol, visio je u zraku, da tako kažem. Da je Dinamo otišao na 2:0, onda bi to završilo 3:0, 4:0..., bile bi suzne oči ljudima u Genku. No, djelovalo mi je kao da je i Dinamo zadovoljan bodom, ne znam zašto, činilo se kao da ne idu Modri dovoljno odlučno po drugi gol. Vjerojatno je u glavama bila neka nesigurnost. Ovako, sad Genk ima priliku za prolazak, za drugo mjesto. Uvjereni su Belgijci da će oni svoj dio posla napraviti, da će pobijediti Rapid, a onda više ne ovise o sebi, već o rezultatu utakmice West Hama i Dinama.

Nadamo se da će im Dinamo poremetiti planove.

- Sve je moguće, naravno. Zašto Dinamo ne bi u Londonu odigrao odličnu utakmicu, osvojio barem bod. Pa, znao je Dinamo odigrati takve partije, kad se čovjek najmanje nadao. West Ham se plasirao, sigurno će trener Moyes malo kalkulirati, odmarati neke igrače. Opet, West Ham je favorit u toj utakmici, ali, kažem, ne vidim razlog zašto Dinamo ne bi mogao napustiti London neporažen.

Objasnio je Strupar i zašto u momčadi Genka nije bilo najboljeg strijelca Onuachua.

- Prehlađen je, muče ga nos i grlo. Testirali su ga na Covid, bio je negativan, međutim, nisu htjeli riskirati, ostao je u hotelu i u petak, nije trenirao, za svaki slučaj - kazao je Strupar.

Linker
01. svibanj 2024 02:05