Srdjan Vrancic / CROPIX
ON DOSLOVCE ŽIVI MACCABI

HODAJUĆA LEGENDA MACCABIJA OTKRIVA TAJNU Hajduk čeka pravi pakao, ali stavit ću novac na njega

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 13:58

Nikola Vujčić vjerojatno bi u prošli četvrtak bio na Poljudu i gledao Hajduk protiv Oleksandrije da se nije teško ozlijedio Quincy Miller. Velikom pojačanju Maccabija FOX iz Tel Aviva otišlo je koljeno, praktički je izgubljen za sezonu koja nije ni počela, a sportski direktor Izraelskog ponosa morao je hitno reagirati.

Najprije se vratiti u Tel Aviv i potom pronaći dostojnu zamjenu za Millera, u čemu je nesporno uspio. Maccabi je potpisao Andrewa Goudelocka, sjajnog američkog šutera kojemu je Kobe Bryant za vrijeme zajedničkog igranja u Los Angeles Lakersima dao nadimak Mini Mamba.
- Sigurno me ne zovete da bismo razgovarali o košarkaškom Maccabiju - smije se Vujčić, dobro raspoložen iako mu je prekinut odmor.

Vujčić ono malo ljetnog odmora što ima provodi u Mircima na Braču, strast mu je “big game fishing”, a ovo ljeto ionako mu je za opuštanje bilo skraćeno zbog Dragana Bendera, četvrtog izbora na draftu (Phoenix Suns). Bender je proizvod Vujčićeve ugasle košarkaške akademije.

- Znao sam čim sam vidio suženi izbor, s jedne strane Maccabi, a s druge Hajduk, da će ispasti baš ovako, da će ih ždrijeb spojiti. To je jednostavno takav osjećaj, znaš da se mora dogoditi. Primio sam već na stotine poziva, svi znaju odakle sam. Volim Maccabi, ali više volim Hajduk i naravno da ću navijati za Bijele. Ne može se protiv srca iako je meni u srcu i Maccabi. Ovdje je već počelo lagano zafrkavanje i provociranje, moji iz ureda kažu da će se kladiti na 3:0 za Maccabi u prvoj utakmici. Ja sam rekao da ću staviti isti novac, ali na Hajduk, pa ćemo vidjeti.


Između dvije vatre

Vujčića se, bez obzira na košarkaški pedigre, može smatrati nogometnim znalcem. Uvjereni smo da bi njegova stručna analiza Maccabija bila zapažena, samo kad bi imao vremena uhvatiti se i toga. Hajdukova je protivnika gledao nekoliko puta prošle sezone, najčešće sa sinom. Nije propustio utakmice u Ligi prvaka (Chelsea) kad su mu to košarkaške obaveze dopuštale.

- Neću otkriti toplu vodu ako kažem da Hajduk čeka težak posao, dvije neizvjesne utakmice jer Maccabi je baš dobra, iskusna i uigrana momčad. Za razliku od Iasija i Oleksandrije oni su non-stop u Europi, triput u posljednjih pet godina su bili u skupinama, dvaput u Europskoj ligi.
Vujo upozorava na jednu stvar na koju igrači Hajduka moraju obratiti pažnju u prvoj utakmici koja će se igrati u Netanyi.

- Znate kako mi volimo reći da svakog gosta na Poljudu čeka pakao. E baš tako će i Hajduku biti u prvom susretu, navijači Maccabija su fanatični, žestoki, ne staju s navijanjem. Ovaj stadion je fantastičan, uvijek je pun i Hajduku stvarno neće biti lako. Maccabi rijetko gubi kod kuće...

Dobro je da su u Kinu prodali golgetera Erana Zahavija, autora čak 43 pogotka u svim natjecanjima prošle sezone.

Linker
23. rujan 2024 23:28