DAMIR SENCAR/AFP
MAMIĆ NA PRESICI

‘Dozvolite mi da sam nevin! I prvu presudu dočekao sam u Zagrebu, pa ću i ovu! Da, zovu me iz Emirata!‘

Trener Dinama najavio je utakmicu protiv CSKA, ali i govorio je o izborničkoj funkciji
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2020. 12:52

Zoran Mamić i Joško Gvardiol najavili su utakmicu 6. kola protiv CSKA, Dinamo može postati jedina momčad koja će bez primljenog gola završiti ovu fazu natjecanja...

"Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako bitna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno", rekao je Zoran Mamić, pa nastavlja:

"Kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv. I takve stvari ostaju zapisane u povijesti."

Kakva će biti taktika obzirom na taj "lov"?

"Mi ne razmišljamo tako, niti znamo igrati na 'nulu', Želimo pobijediti, a osobno bih bio sretniji da utakmica završi našom pobjedom 5-4, nego 0-0. Uvijek je važnije pobijediti. CSKA? Oni ne mogu ništa napraviti što se tiče Europske lige, dok se u ruskom prvenstvu bore za vrh tablice. Moguće je da neki njihovi igrači neće doći u Zagreb"

Nakon toga govorio je o ponudi da postane izbornik...

"O mojoj se presudi piše puno neistina, tu je previše izmišljenih stvari. Kada se to sve prenosi u medije, neka sve bude korektno. Dosta sam čitao kako sam oštetio državni proračun, a toga nema ni u mojoj nepravomoćnoj presudi. To ne postoji u presudi, to je krivo - pričao je Zoran Mamić, pa nastavio:

"Ta presuda je nepravomoćna, dozvolite mi da sam još nevin. Ne znam hoće li ona postati pravomoćna, ali znam da nisam kriv. I da nisam ništa napravio, a proces je vođen na način koji je sramotan za hrvatsko pravosuđe. Ja sam i prvu presudu dočekao u Zagrebu, tako će biti i sada."

Nastavio je na ovu temu:

"Ako oni odluče drugačije nešto što mislim da trebaju, odslužiti ću svoje. Da, moj stožer i ja smo napravili puno dobrih rezultata u UAE, postoje upiti s tog dijela svijeta, pa i za izborničku funkciju. No, ja ostajem ovdje. Do kada? Do kada će Dinamo igrati dobro i do kada ćemo imati dobre rezultate."

Linker
29. rujan 2024 14:33