NIKSA STIPANICEV/CROPIX
Nema predaje

Dinamo može i protiv dva protivnika, iz Maksimira poslali jasnu poruku: E, nećeš razbojniče!

Puštati suze, naricati, proklinjati sudbinu? Ne, to nikada nije bio stil purgerskoga kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. studeni 2020. 16:52

Dinamo je pred sudar s trećim suparnikom u skupini dobio i četvrtog. Osim Wolfsbergera u Maksimir je stigao i - koronavirus. Trener Zoran Mamić, dijelovi stručnog stožera i čak 9 igrača prijavljenih za Europsku ligu danas je izvan stroja, utakmicu će gledati iz svojih domova. Znate da se zbog zaštite osobnih podataka ne smiju objavljivati imena ljudi koji su zaraženi, osim ako to oni sami ne odobre. No, ako bacite pogled na igrače koji kandidiraju za utakmicu, sve će vam biti jasno.

Plavi su danas pred možda najvažniju europsku utakmicu sezone definitivno hendikepirani, praktički su ostali bez kompletne momčadi, koronavirus je pomeo svlačionicu poput tsunamija.

Puštati suze, naricati, proklinjati sudbinu? Ne, to nikada nije bio stil purgerskoga kluba. Dinamo je i u najtežim vremenima, a znalo ih se nakupiti, bio nepresušni izvor optimizma i nade, nikada nije prestajao vjerovati u svoj put, u svoj cilj. Pa zašto bi ga onda koronavirus, ma kakav monstrum bio, slomio i bacio u očaj? E, nećeš razbojniče! To je virusu poruka iz Maksimira.

Plavi klub je u utorak predstavio zakladu “Nema predaje”. Danas će isti taj slogan biti misao vodilja na utakmici s Wolfsbergerom. Nema predaje! Makar su na suprotnoj strani dva protivnika, a onaj koji je stigao iz Kine možda je i opasniji od onog koje se dovezao iz Austrije.

Ali, krenimo stvari postaviti što objektivnije. Modri imaju dovoljno širok roster da se Wolfsbergeru mogu suprotstaviti i tražiti trijumf i bez onih koji su bili pozitivni na testiranju. Vidite sastav na ovoj stranici, sve su to dečki koju imaju kvalitetu jer inače ne bi igrali u Dinamu. Neki imaju više, neki manje iskustva u europskim utakmicama, ali kad se podvuče crta, to je momčad koja ima pravo nadati se uspjehu. Sigurni smo da će bez prvog trenera i otpisanih oni koji istrče na maksimirski travnjak biti još motiviraniji, još odlučniji i hrabrog srca, želeći pokazati i dokazati da ih ne mogu zaustaviti niti dva protivnika. Bilo bi krasno na kraju utakmice uzviknuti: “oba su pala”.

Konačno, neka im primjer bude njihov prošlosezonski suparnik u Ligi prvaka, Šahtar. Ukrajinci su protiv Reala u Madridu zaigrali bez osam igrača pozitivnih na koronavirus i pobijedili su Kraljeve! Ako su mogli oni, mogu i Plavi austrijske Vukove.

Linker
06. listopad 2024 20:26