POJAČANJE, A NE PRINOVA

Ervin Bulku: Pobjegao sam iz Ukrajine jer mi je dosta neambicioznosti, želim trofeje!

'Za mene je Hajduk najveći klub na Balkanu, ili kako se ovdje kaže, u regiji jugoistočne Europe. Vjerujem da ću se s Hajdukom vratiti navici osvajanja trofeja'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. rujan 2010. 11:23

Za svoje suigrače Buki, za navijače Bukle, po uzoru na nekadašnjeg nogometaša Bijelih Ivicu Hlevnjaka. Albanski reprezentativac Ervin Bulku u Hajduku je mjesec dana.

- Svi su me igrači sjajno primili, živimo kao velika obitelj - rekao je Bulku.

Kad je dolazio u Split, telefonski se javio bivšem suigraču iz Krivbasa, Mladenu Bartuloviću, nekadašnjem prvotimcu Bijelih.

- Rekao sam Bartuloviću “evo me, stigao sam u Hajduk”. Nije mi vjerovao, izgledalo mu je čudno da sam se skrasio na Poljudu.

Ali, Bulku je bez ustručavanja objasnio zbog čega je izabrao upravo Hajduk, nakon što je tri godine igrao za Krivbas.

- Imao sam četverogodišnji ugovor s Dnjiprom, ali cijelo sam vrijeme bio na posudbi u Krivbasu, isto kao i bivši hajdukovac Bartulović. Ostala mi je još godina dana ugovora u Ukrajini, no nisam želio nastaviti u klubu koji nema velikih ambicija. U Albaniji sam navikao boriti se za trofeje, a Hajduk nudi upravo takav izazov.

Karijeru je Bulku započeo u FC Tirana, klubu koji uživa status najpopularnijeg u Albaniji.

- S Tiranom sam uzeo šest prvenstava i pet Kupova, dodavši još šest Superkupova. Ali, nisam razmišljao o povratku u Albaniju, želio sam se uhvatiti novog izazova. Za mene je Hajduk najveći klub na Balkanu, ili kako se ovdje kaže, u regiji jugoistočne Europe. Vjerujem da ću se s Hajdukom vratiti navici osvajanja trofeja koju sam nekoć imao u Albaniji.

Bulku je vezni igrač, defenzivne orijentacije koji je prošle godine u prvenstvu Ukrajine postigao dva pogotka. Za Hajduk je debitirao prije šest dana u Ateni, predstavivši se u vrlo dobrom izdanju.

- Impresionirali su me navijači Hajduka. Njih više od 1.000 došlo je u Atenu, napravili su sjajnu atmosferu. Vidio sam na splitskom derbiju kontra Dinama kakvo se ozračje stvara na poljudskom stadionu, ali nisam očekivao da će u Ateni biti onako velik broj naših simpatizera.

Sa suigračima Bulku se sporazumijeva na engleskom jeziku, iako pomalo uči hrvatsku nogometnu terminologiju.

- Naučio sam upozoriti suigrače, viknuti “leđa, desno, lijevo”, znam reći i “daj loptu”, ali još nisam naučio kazati “pucaj”. Doći će i to s vremenom, najvažnije da obavim svoje obrambene zadaće u veznoj liniji.

Linker
06. listopad 2024 10:23