TalkSport
USPOREDBA STATISTIKE

Englezi otkrili šokantne podatke i došli do zaključka: 'Modrić je precijenjen igrač'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. srpanj 2012. 15:07

U jeku trakavice oko transfera Modrića u madridski Real, engleski novinari, točnije magazin TalkSport, našao je vremena pozabaviti se statistikama svjetskih playmakera među kojima je i naš Luka, te doći do zaključka - Modrić je precijenjen i neće nedostajati Tottenhamu.

Engleski magazin TalkSport je usporedio statističke podatke Franka Lamparda (Chelsea), Stevena Gerrarda (Liverpool), Cesca Fabregasa (Barcelona), Davida Silve (Manchester City), Stephana Sessegnona (Sunderland) i Yohana Cabayea (Newcastle United), kako bi dokazao kako je Luka precijenjen igrač.

- Statistički podaci zbroj su svih utakmica Premierlige koje je Modrić odigrao za Tottenham kako je stigao u London, te pokazuju da hrvatski veznjak nije jedan od najboljih ofenzivnih veznjaka u Engleskoj. Unatoč tome, Spursi smatraju da Real Madrid treba dati između 30 i 40 milijuna funti za igrača koji po ovoj tablici ima najmanji broj golova i asistencija po utakmici. Ima puno boljih igrača od Modrića u Premierligi - čemu tolika strka!, piše novinar TalkSporta.

Je li ovo samo pokušaj novinara da zadrže Modrića u Londonu ili spuštanje cijene za Mourinha, procijenite sami.

Linker
22. rujan 2024 15:36