LJEPOTICE VEČERI

Engleska srušila Brazil na Wembleyu, Njemačka slavila u Parizu, remi Talijana i Oranja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2013. 23:45

Engleska je na Wembleyju dočekala Brazil i pobijedila 2-1 u utakmici s pregršt šansi na obje strane. No, napadači i ostali su se propisno ispromašivali, a sve je počelo promašenim jedanaestercom Ronaldinha u 19. minuti. Točnije, Joe Hart je dobro reagirao na slab šut nekada velike svjetske nogometne zvijezde.

Lijepe su pogotke, oba s vrha šesnaesterca, za Engleze zabili Wayne Rooney u 26. i Frank Lampard u 60. minuti, dok je na drugoj strani u 48. minuti poentirao Fred. Inače, samo nekoliko trenutaka nakon tada izjednačujućeg pogotka, Fred je pogodio i englesku vratnicu. Ispromašivao se i Neymar, koji je u prvom dijelu promašio s - metra udaljenosti.



England 2-1 Brazil footyroom.com by footyroom

Italija je golom Verrattija u prvoj minuti nadoknade došla do remija u Amsterdamu protiv Nizozemske (1-1). Inače, domaćin je bio bolji, te je nakon lijepog pogotka Lensa u 33. minuti (prebacio loptom čuvara i svladao nemoćnog Buffona) mogao nekoliko puta doći i do izraženijeg vodstva. No, još je jednu sjajnu utakmicu u svojoj karijeri odradio talijanski vratar Gigi Buffon.



Holland 1-1 Italy (Friendly) All Goals by goalsarena2012

Premda su za ovu priliku imali mnogo izostanaka u momčadi zbog ozlijeđenih igrača, njemački su nogometaši uspjeli u Parizu slaviti. Pobijedili su Francusku 2-1 u prijateljskom ogledu.

Domaća je momčad vodila na poluvremenu, pogotokom Valbuene u 44. minuti, no u nastavku je uslijedio preokret. Odmah na startu drugog dijela Thomas Müller je potvrdio odličnu formu ove sezone iz Bayerna, te je izjednačio u 51. minuti, a Realov veznjak Khedira je na asistenciju svog suigrača Özila postigao pobjedonosni pogodak u 74. minuti.

Prijateljske utakmice:

Francuska - Njemačka 1-2 (Valbuena 44 / Müller 51, Khedira 74)

Engleska - Brazil 2-1 (Rooney 26, Lampard 60 / Fred 48)

Nizozemska - Italija 1-1 (Lens 33 / Verratti 90+1)

Linker
22. rujan 2024 21:23