FOTO:DRAGO WERNIG /
SABLIĆ SE NIJE DAO NOGOVORITI

EKSPRESNO PRONAŠLI TRENERA Može li ovaj 'lisac' prodrmati ekipu koja je 'zaboravila' zabijati

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. srpanj 2016. 21:26

Goran Sablić više nije trener Splita, njega je na tom mjestu naslijedio iskusni stručnjak Vjekoslav Lokica. Sablić je podnio je ostavku koju su čelnici Splita prihvatili i na mjesto privremenoga trenera postavili Zvonimira Tomića koji je dosad bio pomoćnik, a vodio je i mlađe kategorije Crvenih.

Već smo pisali da je odlazak Sablića samo pitanje dana, a to se na kraju i dogodilo. Split je deset utakmica bez pobjede, a devet susreta nije zabio gol što je raritet na europskoj razini i dokaz da se dalje više nije moglo.

Istina, Rijeka je bila neugodan protivnik na startu prvenstva, a momčad Matjaža Keka redovito je bila uspješnija od Splita. Poklopilo se i to što je Splitu protiv Rijeke nedostajalo dosta igrača, bili su oslabljeni, ali bi i u najjačem sastavu teško mogli do boda.

Split, 160716.
Stadion Park mladezi. 
Otvaranje nove nogometne sezone 1. kolo MAXtv Prve lige izmedju ekipa RNK Split - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Goran Sablic, trener Splita.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

U vrijeme dok je Tomić vodio momčad u prijateljskoj utakmici u Sinju u povodu stotoga rođendana Junaka, dogovarali su se zadnji uvjeti s Lokicom. Nešto prije, od trenutka kada je stavio mandat na raspolaganje, čelnici Splita su nagovarali Sablića da ostane još, no on je bio odlučan u svojoj namjeri za odlaskom jer mu je prekipjelo.

Dosta trenera nudilo se Splitu za preuzimanje klupe, no Uprava se odlučila za Lokicu koji nekada bio igrač Crvenih. On bi svojim iskustvom i znanjem mogao prodrmati ekipu koja je "zaboravila" davati golove i pobjeđivati, a prijašnjih godina slovila je za jednu od najstabilnijih momčadi u Prvoj HNL, u klubu u kojem plaće igračima ni zaposlenicima nisu kasnile.

Linker
06. listopad 2024 17:19