Jakov Prkic / CROPIX
BILIĆ 'DOBIO' NAPADAČA

Eduardo nakon Norveške: Imam samo jednu želju i ona glasi: 'Želim igrati u Poljskoj'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. lipanj 2012. 00:21

Hrvatska je u Oslu uglavnom djelovala siromašno, no i u takvom izdanju imala je ljude koji ne zaslužuju kritike. Slaven Bilić sigurno nije dobio mnoge odgovore u predvečerje Eura, ali je dobio dva “nova” igrača. Eduarda da Silvu i Ognjena Vukojevića. Naravno da oni nikad nisu bili sporni, niti se sumnjalo u njihovo nogometno znanje, ali u dosadašnjem dijelu priprema nisu spominjani kao mogući starteri na Euru.

Kako god, možemo zaključiti da je Eduardo najveći dobitak ogleda u Oslu. Postigao je pogodak koji je popravio opći dojam hrvatskog izdanja, ali to je manje bitno...

- Pogodak mi je jako podigao samopouzdanje - kazat će nam Eduardo.

Eduardo je za Hrvatsku uvijek mnogo značio. Baš uvijek, i kad nije bio u formi. On je jednostavno drukčiji od svih ostali naših napadača koji su miks moći, siline, snage i agresivnosti. Eduardo je “hrvatski Šuker” iz onih slavnih dana, centarfor koji će se naći na mjestu gdje se treba naći i lopti pospremiti u mrežu.

Vidjelo mu se na licu kako je svjestan da je bio dobar, iako nije želio previše govoriti o sebi. U prvom planu mu je bila reprezentativna priča...

- Vjerujem da ćemo se do početka Eura osvježiti te da ćemo protiv Irske biti pravi, onakvi kakvi trebamo biti.

Kad smo ga pohvalili i kazali da je bio O.K., da je bio prvo napadačko ime, samo je slegnuo ramenima.

- Tako se poklopilo! Svi smo željni igre, svi se želimo dokazati. Žao mi je što taj moj pogodak nije bio i odlučujući, ali u završnici nam je ponestalo koncentracije.

Imao je i jedan savjet za završni dio priprema prije no što će se Hrvati sudariti s društvom Giovannija Trapattonija.

- Moramo više raditi na prekidima, to će biti jako važno protiv Iraca.

S obzirom da je zabio u Oslu, a osim toga bio i najopasniji hrvatski napadač, normalno da smo ga pitali očekuje li se u udarnoj postavi protiv Irske?

- Ne znam nikoga tko nema istu želju kao i ja. Ona glasi “želim igrati”. Ali drugo je što svi mislimo, a drugo što misli izbornik. Slaven Bilić odlučuje tko će zaigrati. Ja kao i ostali hoću biti na terenu i zabijati golove.

Hoćemo li tako izgledati, hoće li Hrvatska razveseliti naciju?

- Ne treba suditi po utakmici u Oslu. Bit ćemo najbolji kad je to najpotrebnije, na Euru! Protiv Irske vidjet ćete pravu i razigranu Hrvatsku! - zaključio je Eduardo da Silva.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

.

Linker
21. rujan 2024 09:41