ZAHVALIO ROĐAKU

Dugo očekivani povratak: Eric Abidal nakon transplatacije jetre ponovno na travnjaku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2013. 13:40

Više od same pobjede protiv Mallorce (5-0) u 30. kolu Primere, navijačima Barcelone je u subotu značio trenutak koji se dogodio u 70. minuti utakmice.

U igru je u tom trenutku umjesto Gerarda Piquea ušao 33-godišnji branič Eric Abidal. Francuz je, podsjetimo, 10. travnja prošle godine podvrgnut transplantaciji jetre i otada traje njegov oporavak i pokušaj povratka nogometu. Posljednju je utakmicu odigrao 26. veljače prošle godine protiv Atletico Madrida, a u veljači je napokon dobio zeleno svjetlo za povratak natjecateljskom nogometu.

Dugo očekivani prvi nastup napokon se dogodio u subotu, a hrabrom su nogometašu pljeskali i domaći i gostujući navijači i igrači. Nakon utakmice je Francuz skinuo dres i otkrio natpis ''hvala mome rođaku'', namijenjen Gerardu Abidalu koji mu je donirao dio tkiva jetre.

- Ovo je bila posebna večer za mene. Hvala mome rođaku bez kojeg ne bih bio ovdje i svim ljudima koje sam upoznao u bolnici. Svi su zaslužni za moj oporavak. Uvijek ću se boriti i pokušati izvući najbolje od sebe. Nadajmo se da je pred nama sjajna godina. Moj savjet ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji je da se bore, da budu zahvalni Bogu i da se puno mole - rekao je Abidal i dodao:

- Osjećam se sjajno. Osim moje obitelji, nogomet je najvažnija stvar u mojem životu. Nisam se želio umiroviti prije no što se vratim nogometu. Ako budem mogao, nastavit ću igrati još jednu ili dvije godine.

Linker
22. rujan 2024 17:26