Paun Paunović/CROPIX
POJAČAVAJU NAPAD

Dragan Blatnjak se vraća na Poljud, Krešić pregovara i s 'odbjeglim sinom' Jelavićem

Draganu Blatnjaku istekao je ugovor u Rostovu i na Poljud bi mogao bez odštete. S druge strane, Jelavić se nije dogovorio sa Splitom i produžio je do Poljuda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. prosinac 2012. 22:26

Dva povratka su tiho aktualizirana na Poljudu. Mario Jelavić, 19-godišnji napadač, i Dragan Blatnjak, 31-godišnji ofenzivac na krilnoj poziciji.

Bivši junior Bijelih zatvorio je krug, s Poljuda je otišao ovoga ljeta ne želeći potpisati profesionalni ugovor za 10.000 kuna mjesečno. Probao je Jelavić u Manchester Cityju, ali od svega su ostale samo uspomene i obećanja, a realnost je bila povratak u Split i trening s Crvenima u Parku mladeži. Sa Splitom se Jelavić nije dogovorio i sada pregovara s Hajdukom. Poslije gotovo godinu dana igračke stanke na pragu je potpisa ugovora u gradu pod Marjanom. Hajduk je bliži od Splita, ali rasplet nije konačan.

Dragan Blatnjak je proveo šest godina u Rusiji igrajući za Himki i Rostov, a trenutno je igrač sa slobodnim papirima nakon što mu je u gradu na Donu istekao ugovor. Blatnjaka dobro zna Mišo Krstičević (oba iz Ploča), a u Hajduku je proveo tri i pol sezone (2003-2007/siječanj), upisavši 91 nastup i 17 pogodaka u bijelom dresu u HNL utakmicama. Razgovori su tiho krenuli, posao vodi sportski direktor Sergije Krešić, ali bitno je napomenuti da u Hajduku još nisu odlučili kakvu će momčad imati na proljeće. Ovisno o prodajama bit će i dolazaka, međutim, treba naglasiti kako su Bijeli već uzeli desno krilo Jakoliša i čekaju dva Brazilca, playmakera i napadača, koji će stvoriti kvartet u konkurenciji s Vukovićem, Maglicom i Kišom. Tako je to, kad nema novca i Hajduk je privlačna opcija.

Linker
22. rujan 2024 13:23