Croatia's midfielder Ivan Perisic celebrates his goal during a Group A football match between Cameroon and Croatia in the Amazonia Arena in Manaus during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
 EMMANUEL DUNAND/AFP / AFP
OPTIMISTIČNA PROGNOZA

DOBRE VIJESTI ZA KOVAČA Perišić bi mogao biti u konkurenciji već za Bugarsku

Perišić je morao na operaciju ramena baš u trenutku kad je uživao najviši igrački rejting, nakon što je bio prvo ime Vatrenih na Svjetskom prvenstvu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2014. 12:11

Ivan Perišić odlično se oporavlja i postoje velike šanse da će već za sljedeću akciju reprezentacije biti u kadru Nike Kovača.Podsjećamo, Perišić je morao na operaciju ramena, ta ga je ozljeda pogodila baš u trenutku kad je uživao najviši igrački rejting, nakon što je bio prvo ime Vatrenih na Svjetskom prvenstvu i za njega su se zanimali brojni klubovi.

Prve prognoze govorile su o stanci koja bi mogla potrajati i do tri mjeseca. Međutim, Perišić već sada, nakon nepunih mjeseci i pol dana, može napraviti puni obujam pokreta ramenom. Trenirao je u Splitu s fizioterapeutom i trenerima specijalistima za fizičku pripremu, danas leti u Wolfsburg gdje će nastaviti s vježbanjem i za tjedan dana obaviti kontrolni pregled. Mogao bi se već kroz dva-tri tjedna vratiti na travnjak, tako i konkurirati za gostovanje Hrvatske u Sofiji 10. listopada te, dakako, i domaći ogled s Azerbajdžanom 13. listopada.

U međuvremenu Niko Kovač je pozvao u reprezentaciju niz mladih igrača koji nastoje iskoristiti šansu i čine Perišiću konkurenciji. On je stekao kredit u Brazilu, no što prije se vrati, to je za njega bolje. Lakše će održati mjesto u udarnoj postavi.

Perišić je za A-vrstu debitirao o ožujku 2011. godine na gostovanju u Gruziji, gdje su Vatreni poraženi 1:0. Igrao je na Euru u Poljskoj te ove godine na Svjetskom prvenstvu. Dugo se od njega očekivali da “eksplodira”, i sam je govorio da se u reprezentaciji nije dovoljno opustio i razmahao, da bi u Brazilu iskočio i prometnuo se u najboljeg igrača naše nacionalne vrste. Zabio je dva gola, Kamerunu i Meksiku.

Wolfsburg je ambiciozan klub koji dobro plaća i Perišiću tamo nije loše. Jednom je bio i u većem klubu, radilo se o Borussiji Dortmund, i sigurno ima namjeru vratiti se na te razine. I zato mu je također važno da preskoči što manji dio sezone.

Linker
22. rujan 2024 07:25