(From L-R) Chile's midfielder Felipe Gutierrez, Chile's midfielder Arturo Vidal and Chile's defender Gary Medel celebrate after winning their Group B football match against Spain in the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
 MARTIN BERNETTI / MARTiN BERNETTi
VIDAL VJERUJE U ČUDO

'Dobili smo i izbacili svjetske prvake Španjolce, isto ćemo napraviti Brazilu!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. lipanj 2014. 00:38

Brazil se očekivano lako obračunao s Kamerunom te će za prolaz u četvrtfinale igrati s Čileom.

- Igrali smo dvaput protiv Čilea i bilo je jako teško. Tipična su južnoamerička momčad, lukavi, organizirani i kvalitetni. Da sam mogao, odabrao bih drugog protivnika u osmini finala. Unatoč određenim teškoćama te usponima i padovima, moja momčad napreduje iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu - rekao je brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari.

Naslov igrača utakmice još jednom je uzeo Neymar. - Rezultat je velik, ali zaslužili smo ga, bila je ovo naša najbolja utakmica. Na pravom smo putu i stalno smo sve bolji. Kad živite svoj san i ostvarujete cilj kojeg ste imali još kao dijete, ne osjećate nikakav pritisak. Radim ono o čemu sam sanjao, želim i dalje pomagati suigračima postizanjem pogodaka, igrom u obrani, borbom za loptu, svime što je potrebno za pobjedu - izjavio je Neymar.

Kamerunci kući idu s tri poraza. - Brazil je uspio stvoriti velik broj prilika zahvaljujući kvaliteti koju ima i zaslužio je pobjedu. Sad treba uzeti time-out i analizirati razloge ovakvog nastupa - rekao je izbornik Kameruna Volker Finke.

Vezni igrač Čilea Arturo Vidal propustio je ogled 3. kola s Nizozemskom zbog kartona i ozljede, ali vjeruje da će biti spreman za osminu finala koju će njegova reprezentacija u subotu u Belo Horizonteu igrati protiv Brazila. Čile je ugodno iznenadio i s Mundiala izbacio Španjolce, a sad želi novi veliki skalp.

- Ne bih tu utakmicu propustio ni za što na svijetu. Brazil je često bio naša crna mačka, ali nogomet se mijenja, dolaze nove generacije i novi igrači. Pobijediti Brazil? To je naš san. Čile može kreirati iznenađenje. Pobijedili smo svjetske prvake, pa možemo dobiti i Brazil!

Linker
24. rujan 2024 20:25