gnk dinamo facebook
ČETITAO IM I CHICHARITO

Dinamovi kadeti na Old Traffordu sredili Milan i osvojili najjači turnir svijeta

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. kolovoz 2013. 22:00

Trofej pobjednika neslužbenog kadetskog, svjetskog, klupskog prvenstva sljedećih će godinu dana krasiti vitrine nogometne škole Dinama iz Zagreba. Kadeti kluba iz Maksimira osvojili su “Nike Premier Cup”, pobijedivši u finalu na Old Traffordu vršnjake Milana 2-1 nakon produžetaka. Strijelci za Dinamo bili su Borna Borovec te Davor Lovren, mlađi brat hrvatskog reprezentativca Dejana!

Nike Premier Cup je najprestižniji kadetski turnir na svijetu, u kojem sudjeluje preko osam tisuća momčadi, a njih dvadeset izbori priliku za nastup na završnom turniru. Mlade nade pod vodstvom Krešimira Gojuna izborile su četvrtfinale s tri pobjede u skupini, a preko ekipe Ulsan Hyundai u četvrtfinalu i Arsenala u polufinalu, stigli su do zadnje utakmice i nastupa na Old Traffordu. U finalu ih je gledao menadžer Uniteda David Moyes, a pobjedničke medalje i pehar primili su od nogometaša Uniteda Chicharita...

Zanimljivo, Dinamo je do regionalnog turnira, a čije je osvajanje bilo preduvjet za put u Manchester, stigao s pozivnicom organizatora. Naime, u prvom stupnju natjecanja “Nike Premier Cupa”, onom zagrebačkom, Dinamo je u finalu poražen od kadeta Trnja 1-0. No, kako se otvorilo jedno mjesto, Nike je dao pozivnicu Dinamu, koji je osvojio regionalno natjecanje, a kasnije i cijeli turnir.

- Ponosni smo uspjehom koji smo postigli. Ostvarili smo snove izborivši nastup u finalu na prekrasnom "kazalištu snova" u Manchesteru, a osvajanje trofeja je nešto što nitko od nas neće nikada zaboraviti; zaista poseban osjećaj – rekao je oduševljeni trener Krešimir Gojun nakon pobjede pa nastavio: - Moji igrači su pokazali da su najjači kada je najpotrebnije te su i zadnju kap znoja ostavili na terenu i na tome im iskreno čestitam. Drago nam je što smo na najljepši mogući način svijetu prezentirali rad naše nogometna škole koja je, s razlogom, izuzetno cijenjena na svjetskoj nogometnoj mapi. Također, zahvalio bih se svom stručnom stožeru. Kažem, ovo je trenutak koji ćemo vječno svi pamtiti!

Talentirani Davor Lovren uzeo je stvari u "svoje noge" i zabio za pobjedu i, kako se kasnije pokazalo, veliko slavlje naših sjajnih mladića: - Ne znam uopće što bih rekao koliko sam sretan. Jako smo umorni, "nalupali" su nas skoro sve momčadi, ali zbog onog trenutka kada smo dignuli pehar na Old Traffordu se sve isplatilo. Presretni smo! Najbolji smo, svijetu smo pokazali kakvu Dinamo ima školu i ovo je trenutak koji nikada nećemo zaboraviti.

Još jedan igrač koji je oduševio gledatelje na ovom turniru je Josip Brekalo: - Kada smo u ruke dobili trofej od Javiera Hernandeza Chicharita, a tisuće ljudi na Old Traffordu nas nagradile pljeskom – to nitko od nas neće nikada zaboraviti. Jako smo sretni jer smo u konkurenciji najboljih momčadi na svijetu bili najbolji i pokazali svijetu kako Dinamo ne mora brinuti za budućnost.

Čestitali Rakitić i Chicharito

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić gledao je drugo poluvrijeme utakmice budući da je njegova Sevilla poslije igrala s Manchesterom te je čestitao našim igračima i trenerima. Dodajmo još kako je pehar za najbolju U15 momčad na svijetu Modrima predao napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez.

S ovakvim mladićima – zaista ne mora. Još jednom iskrene čestitke našim igračima i stručnom stožeru na ovom fantastičnom uspjehu. Modri su naučeni na pobjede i osvajanje naslova, ali zaista se ne postaje svaki dan svjetski prvak!

Linker
22. rujan 2024 08:29