Goran Mehkek / CROPIX
REMI U KOPRIVNICI

Dinamo slavi naslov: Kouassi postigao 4000. prvenstveni pogodak u povijesti Hajduka

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 21. travanj 2013. 11:10

U prvenstvenom meču Hajduk nije uspio dobiti Slaven Belupo nego je odigrao još jedan remi (1-1) kao i prije četiri dana na Poljudu. Taj remi značio je prolaz Hajduka u finale Kupa Hrvatske, a sad je Hajduk uzeo bod, a to nije bilo dovoljno da se zadrži na drugoj poziciji u prvenstvu. Tim rezultatom Dinamo je i matematički osigurao osmi naslov prvaka zaredom.

Hajduk je pao na diobu trećeg mjesta, izjednačio se sa gradskim rivalom Splitom što je samo dodatno zahuktalo utrku za pozicije koje vode u Europu. U sljedećem kolu Hajduk dočekuje Rijeku i to je početak serije u kojoj će se u izravnim duelima odlučivati o poretku.

Utakmica u Koprivnici nije ponudila ništa osobito. Najzanimljivija priča vezana je uz 4.000 gol Hajduka u prvenstvima, a njega je zabio Bjelokošćanin Jean Kouassi. On će, ako ništa drugo, ostati upisan u klupskim almanasima kao jubilarni strijelac.

Tijek utakmice ponudio je sličan scenarij kao i utakmica na Poljudu. Poveo je Belupo golom u 24. minuti, strijelac je bio Mateas Delić, a u toj fazi igre domaćini sui izgledali puno opasnije. Hajduk je poslije toga stabilizirao, Krstičević je vrlo rano napravio zamjenu izvadivši iz igre Caktaša.

Najopasniji igrač Hajduka bio je Kouassi, koji je svoje napore okrunio golom u 47. minuti tako što je iz blizine pospremio jedan odbijanac nakon udarca Sušića.

Bilo je još šansi, ali se rezultat nije mijenjao. Blažević je spašao u nekim izglednim situacijama, Vugrinec je pogodio stativu, a najbolju šansu imao je Sušić, ali je Rodić obranio. Na kraju s remijem mogu biti svi zadovoljni.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 1:1 (Delić 24'; Kouassi 47')



Slaven Belupo: Rodić, Grgić, Bubnjić, Čanađija, Brlek (od 55' Maras), Glavica, Delić (od 71' Pranjić), Vugrinec, Purić, Gregurina (od 78' Batarelo), Rak.

Hajduk: Blažević, Milić, Milović, Oremuš, Plazonić, Caktaš (od 35' Jakoliš), Vuković (od 86' Mikanović), Jonjić, Lima, Sušić (od 83' Kiš), Kouassi.

Kraj utakmice.

84. minuta - Igrači Slavena su bili u izglednoj prilici, ali ništa od pogotka.

69. minuta - Rodić je opet maestralno obranio, ovog puta odlično plasiran Sušićev udarac.

60. minuta - Bomba Plazonića s 25 metara, opet Rodić sjajno brani.

50. minuta - Kouassi je asistirao Vukoviću, koji je sam ispred suparničkog vratara, ali je opet sjajan Rodić.

49. minuta - Vugrinec je pogodio stativu.

47. minuta GOOOL - Hajduk je izjednačio na otvaranju drugog dijela, Kouassi je strijelac.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

38. minuta - Milić je dobro pucao s 20-ak metara, lopta je završila u korneru za Hajduk.

35. minuta Mišo Krstičević napravio je prvu taktičku izmjenu, izašao je Caktaš, a umjesto njega je ušao Jakoliš.

34. minuta - Vugrinec je dobro pucao, Blažević brani.

32. minuta - Kouassi je opet zakuhao ispred Belupova gola, pucao je s desne strane kaznenog prostora, Rodić je obranio a lopta se odbila do Vukovića koji isto nije uspio iznenaditi odličnog vratara domaćina.

24. minuta - GOOOL Delić je pogodio glavom nakon kornera.

15. minuta - Sušić je nakon kornera pucao, ali je netko od igrača Slavena loptu izbio s druge vratnice.

10. minuta - Hajduk je brzo odgovorio Belupu. Kouassi je izvrsno dao loptu u prostor za Vukovića, koji je pucao iz prve, ali je Rodić spasio mrežu domaćih.

8. minuta - Slaven je imao odličnu priliku. Glavica je poslao loptu do Vugrinca, koji je bio sam ispred Blaževića, ali nije je uspio stići.

Utakmica je počela.

Linker
20. rujan 2024 13:26