CROPIX
SVE PO STAROM

Dinamo s pola gasa odradio trening za Arsenal: Modri napunili mrežu Lokosa

Vodeći Dinamo sada ima 19 bodova, pet više uz utakmicu više od Rijeke i Splita, a šest više od četvrtog Hajduka, dok je Lokomotiva ostala peta sa 10 bodova
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. rujan 2015. 19:00

Dinamo je s četiri gola u mreži Lokomotive najavio Ligu prvaka i okršaj s Arsenalom. Rezultat od 4-0 sugerira lakši trening, no činjenica je kako su "lokosi" držali utakmicu u egalu do 65. minute. Onda su Čačićevi izabranici pali na fizičkom planu i zaredali s individualnim pogreškama. Henriquez je zabio svoj drugi gol na utakmici na Pivarićevo dodavanje, i utakmica je otišla u jednosmjernu ulicu.

Utakmicu u Kranjčevićevoj ulici, koja je igrana pred 1500 gledatelja, zaključili su Junior Fernandes i Leonardo Sigali.

- Ponudili smo dva lica. Rezultatski to izgleda vrlo dobro i učinkovito, ali svjesni smo da prvo poluvrijeme nije bilo dobro - priznao je Igor Cvitanović, koji je ponudio rezime gradskog derbija umjesto Zorana Mamića, koji ima problema s crijevnom virozom. Požalio se Cvitanović na izostanak igrača zbog reprezentativne stanke, naglasio povratak Antolića i Ademija te izrazio zadovoljstvo ulaskom u dinamično razdoblje u kojem Dinamo čeka sedam utakmica u dvadesetak dana.

S druge strane, Ante Čačić nije uspio u namjeri da izborničku kandidaturu oplemeni trijumfom nad Dinamom...

- Imali smo svoje situacije, ali ih nismo konkretizirali. Jednostavno, nismo iskoristili lagani ulazak Dinama u utakmicu i kasnije smo kažnjeni - smatra Čačić, koji je naglasio kako je gost imao stopostotnu realizaciju, ali i dužu klupu koja je presudila Lokomotivi.

- Nije lako igrati protiv kvalitetne ekipe koja se dohranjuje s klupe. Imam mnogo mladih igrača koji se tek vraćaju nakon ozljeda. Rezultat je previsok i zato mi je malo žao mojih igrača.

Inače, u finišu utakmice zaigrali su se i navijači Dinama, smješteni na istočnoj tribini. Pretjerana sklonost pirotehnici nije se svidjela specijalnoj policiji koja je u jednom trenutku uletjela među BBB-e, podijelila ih na dvije skupine, a one ratoborne izdvojila i privela. Zanimljivo u cijeloj priči jest to da je potez policije pozdravljen aplauzom sa zapadne tribine...

Nakon Lokomotive, "modri" se okreću Ligi prvaka i sudaru s Arsenalom koji se igra u srijedu u Maksimiru, a u 16 sati je utakmica juniorske Lige prvaka.

REZULTATI 9. KOLA

Petak:

Lokomotiva - Dinamo 0-4 (Henriquez 36, 64, Fernandes 70, Sigali 74)

Subota:

Slaven Belupo - Split (17 sati)

Hajduk - Zagreb (19 sati)

Nedjelja:

Osijek - Inter (17 sati)

Istra 1961 - Rijeka (19 sati)

Ljestvica:

1. Dinamo 9 5 4 0 20-4 19

2. Rijeka 8 3 5 0 16-7 14

3. Split 8 4 2 2 10-7 14

4. Hajduk 8 3 4 1 11-8 13

5. Lokomotiva 9 3 1 5 15-17 10

6. Istra 1961 8 2 4 2 12-15 10

7. Inter 8 2 4 2 6-10 10

8. Slaven Belupo 8 2 3 3 14-16 9

9. Osijek 8 1 2 5 5-17 5

10. Zagreb 8 0 3 5 7-15 3

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

89. minuta - Loše izbijena lopta Pivarića dovela je u Andrijaševića u odličnu poziciju za udarac, ali Franko puca pored stative.

84. minuta - Ademi je predriblao dio zbunjene Lokomotivine obrane te s 10 metara pucao malo pored stative. S druge strane odmah je uzvratio Ćorić koji je krasnim uadrcem s 16 metara uzdrmao gredu!

74. minuta - GOOOL!!! Nisu se igrači Lokomotive stigli oporabiti od prethodnog gola, a eto im opet lopta u mreži. Pinto je ubacio iz kornera, a Sigali glavom zabio za 4-0!

71. minuta - GOOOOL!! Fernandes je riješio utakmicu! Čileanac je s 15 metara pogodio u donji desni kut Zelenike!

64. minuta - GOOOL!!! Henriquez se i drugi puta upisao u strijelce, a Pivarić je još jednom asistent!

64. minuta - Odlična prilika za Dinamo! Antolić je u maniri legendarnog Piksija Stojkovića visoku loptu umjesto da je čeka na volej gurnuo u for, ali zatim je s deset metara slabašno pucao u Zeleniku!

60. minuta - Prvih petanest minuta drugog djela nije ponudilo ništa novog. Dinamo u laganom tempu i dalje kontrolira utakmicu.

Kraj poluvremena: Možda je Ante Čačić u najavi utakmice rekao da Modri imaju problema na stadionu u Kranjčevićevoj, ali prvi dio to nije pokazao. U relativno nezanimljivih 45 minuta Dinamo je dominirao (ako se tri udarca na gol smiju krstiti tim glagolom) i bolju igru potvrdio golom. S druge strane, Lokomotiva nije pokazala puno...

35. minuta - GOOOL!! Blagu dominaciju Modri su okrunili rutinskim golom - Pivarić je ubacio s lijeve strane, a Henriquez na osam metara podmentuo glavu za pogodak!

27. minuta - Rado bismo napisali da gledamo zanimljivu utakmicu, ali relano, ovo je 'kamilica'. Dinamo je jači, Pjaca je pružio par lijepih driblinga i to bi bilo to. Stanka je očito ostavila traga na igračima.

20. minuta - Utakmica nije iznevjerila, ako ćemo gledati po najavi Ante Čačića. Naime, intenzitet pokazan na terenu odgovora malo jačem treningu Dinama za Arsenal.

12. minuta - Stotinjak navijača uporno skandira protiv izvršnog predsjednika Dinama, Zdravka Mamića.

7. minuta - Barišić je ubacio, Andrijašević pucao, ali obrana Modrih blokira udarac!

5. minuta - Tisuću i pol gledatelja do sada nije vidjelo ništa zanimljivog na terenu.

Utakmica je počela!

Lokomotiva u 18:00 dočekuje Dinamo te prvu pobjedu u međusobnim ogledima. Naime, momčad s Kajzerice nije svladala Dinamo ni jednom u 17 pokušaja, što je gori skor nego što ga, na primjer, ima Čilić protiv Đokovića (Marin je izgubio svih 13 mečeva). Bit će ovo i prva utakmica Ante Čačića nakon što je u medijima označen kao jedan od glavnih favorita za klupu hrvatske reprezentacije.

Linker
05. listopad 2024 03:38