Ranko Suvar / CROPIX
PROIGRALI U NASTAVKU

Dinamo potopio Varaždina! Na krilima Ibaneza do uvjerljivog trijumfa!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2012. 19:09

Poput onog vlaka koji prolazi iza stadiona, protutnjao je Dinamo varaždinskim travnjakom, za kraj, za oproštaj od nekad ozbiljnog i neizvjesnog derbija. Tko zna kad ćemo opet vidjeti Dinamo u Varaždinu, hoće li se Varaždin i kada vratiti ponovno u Prvu ligu.

Pjesma Anđelku Herjavcu prije početka susreta podsjetila je na sretna i slavna vremena kad je tadašnji Varteks ovdje znao pobjeđivati i mnogo jače Dinamove momčadi od današnje, tu je znalo biti i povišenih tenzija, povika na suce, Varaždinci su nekad bili uistinu tvrd orah Dinamu. Pa su došla vremena kad su bili dobar sparing-partner, koji je ponekad znao iznenaditi, do, eto, sinoć kad nikako nisu mogli parirati Dinamu.

Izdržali su domaći u utakmici, koja na tribinama danas više ne budi toliku količinu strasti, jedno poluvrijeme i to je uistinu pothvat. Dinamo je, jednostavno, za nekoliko klasa bolji, a to je i pokazao. Ne treba isticati samo tešku situaciju u kojoj se nalaze Varaždinci, treba stvarno pohvaliti Modre na odličnoj partiji.

Puno šansi, dvije vratnice, nevjerojatni promašaji, poput onoga Beqirajeva kad je s metar-dva pucao pokraj gola. Na kraju i golijada, četiri pogotka, stvarno lijepa Dinamova izvedba, a Čačić nakon Varaždina ima razloga za zadovoljstvo. Vratio se odličnom, “prkosnom”’ utakmicom Ivan Tomečak, razigran je bio Kovačić, raspoloženi gotovo svi igrači, a Ivan Krstanović opet je bio džoker s klupe. Ako već neće dugo gledati Modre u svom gradu, Varaždinci mogu biti zadovoljni jer su za oproštaj dobili raspoložen i raspucan Dinamo.

VARAŽDIN - DINAMO 0:4



VARAŽDIN - Stadion NK Varaždin. Gledatelja 3.500. Sudac Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici Žudetić (Pula) i Radić (Kastav). Četvrti sudac Križarić (Čakovec). Delegat Bunjevac (Požega).

VARAŽDIN: Sušac - Rašić, Conjar, Aračić, De. Glavina - Jagačić, Grgec, Golik - Sačer, Zubak, Do. Glavina - (od 12. Pajač). Trener Branko Janžek.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Kovačić, Pokrivač - Tomečak, Sammir, Sylvestr - Beqiraj. Trener Ante Čačić





Kraj utakmice.

84. minuta - GOOOL Krstanović se našao sam pred protivničkim golmanom, zaobišao ga i ubacio za 4:0

80. minuta - Krstanović je u stilu Messija pokušao prebaciti domaćeg vratara, ali bez uspjeha.

70. minuta GOOOL - Alispahić je ušao u igru i nedugo nakon toga postiže pogodak za uvjerljivu prednost Dinama.

62. minuta - Pokrivač je pogodio vratnicu.

60. minuta GOOOL - Ibanez je ubacio, a najbolje se snašao Tomečak, koji je glavom poslao loptu u mrežu.

55. minuta GOOOL - Ibanez je potegao s 25 metara, a lopta je prevarila do tada odličnog vratara Varaždina Sušaca.

49. minuta - Glavina je srušio Krstanovića na 20-ak metara, Ibanez je izveo slobodni udarac, ali je samo pogodio živi zid i izborio korner.

Počelo je 2. poluvrijeme

Kraj 1. poluvremena

37. minuta - Beqiraj je izbio sam ispred protivničkog vratara, a pokušaj loba završio je na gornjoj mreži.

32.minuta - Još jedna prilika za Dinamo, ovog je puta pucao Tomečak, ali opet u golmana.

22. minuta - Najbolja prilika za Dinamo na polovini 1. dijela. Sylvestr je utrčao na ubacivanje i s 5 metara uspio pogoditi domaćeg vratara.

19. minuta - Tomečak je tukao s vrha kaznenog prostora i pogodio gredu.

18. minuta - Sylvestr je ušao u 16- erac, ali su njegov pokušaj proigravanja suigrača Varaždinci odbili u korner.

10. minuta - Dinamo dominira travnjakom, ali za sada bez konkretnijih prilika.

Utakmica je počela.

Linker
24. rujan 2024 08:25