Damir Krajac / CROPIX
DINAMO - S. BELUPO 1-0

Dinamo pogotkom Duje Čopa s bijele točke zadržao vrh prvenstvene ljestvice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2013. 13:54

Era Dinama nakon Sammira počela je pobjedom nad Slaven Belupom. Minimalnom, ali apsolutno zasluženom. Jedini strijelac bio je Duje Čop iz kanenog udarca u 51. minuti a koji je izborio Alen Halilović.

Šteta je što su tribine bile prazne jer nogomet koji su pružili Dinamo i Slaven Belupo bio je odličan. Nedostajao je tek poneki gol da se priča zaokruži. Bilo je prilika, lijepih poteza i tempa kojeg se ne bi postidjele niti Lige petice. Dakako, i promašaja. Poput onog Brozovića koji je u 19. minuti istrčao sam pred vratra Pelina i poslao loptu pored vratnice. Prije toga je probao Fernandes, a malo kasnije Antolić glavom što je bio prvi pokušaj Dinama u okvir gola. S druge strane je vodstvo Belupa spriječio Oliver Zelenika pravovremenim istrčavanjem u noge Matošu u finišu prvoga djela.

Inače, priliku od prve minute dobio je Alen Halilović koji je zauzeo desnu, Soudanijevu stranu. Alen je počeo obećavajuće, s nekoliko istaknutih poteza, ali kako je vrijeme odmicalo njegova igra postala je suzdržana. Očekivano, jer su oscilacije nešto na što u Dinamu računaju i koje moraju istrpjeti.

U nastavku je opet skrenuo pozornost na sebe izborivši kazneni udarac u 51. minuti. Prošao je po desnoj strani, svladao Grgića a poluvisoku loptu rukom je zaustavio Petar Brlek. Čisti jedanaesterac koji je izveo Duje Čop. Lopta je završila u lijevoj strani, Pelin u onoj drugoj i na semaforu je zasvijetlio rezultat 1-0.

Do kraja utakmice Dinamo je imao nekoliko izrazitih prilika, ali vratar Pelin je bio raspoložen pa se rezultat nije mijenjao.

Inače, maksimirske tribine su aplauzom pozdravile ulazak Davora Vugrineca u 62. minuti. Rekorder HNL-a u dresu Dinama osvojio je dva prvenstva i dva Kupa. No, niti Vuga nije mogao spriječiti prvi poraz Slaven Belupa od kada ga je preuzeo Mladen Frančić. Niz 'farmaceuta' zaustavio se na sedam utakmica bez poraza.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 0-0

KRAJ UTAKMICE

85. minuta - Igrači Slavena u jednom napadu su uputili nekoliko udaraca prema vratima Dinama, niti jedan nije bio dovoljno dobar da ugrozi 'modri' gol.

69. minuta - Dinamo kontrolira igru, nema većih uzbuđenja.

55. minuta - Čop je loše pokušao...

51. minuta - GOOOL!!! - Čop je pogodio s bijele točke.

51. minuta - Jedanaesterac za Dinamo.

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minuta - Brozović je ponovno neprecizan

39. minuta - Zelenika je spasio Dinamo. Matoš je sam izašao pred vrata Modrih, ali Zelenika je sjajno reagirao

30. minuta - Halilović je sve sam učinio i ostavio loptu za Pinta koji pogađaAntolića u glavu. Veznjak Dinaam dobro puca, no Pelin fantastično brani

25. minuta - Udarac Antolića odlazi preko vratiju

19. minuta - Najbolju akciju Modrih upropastio je Brozović promašivši gola sa desetak metara

10. minuta - Sjajan udarac Fernandesa otišao je tik uz vratnicu

7. minuta - Dinamo je izigrao obranu gostiju, ali je centaršut Pivaraića Pelin lako ulovio

UTAKMICA JE POČELA

DINAMO: Zelenika -Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Leko - Halilović, Antolić, Brozović, Fernandes - Čop

S. BELUPO: Pelin - Grgić, Purić, Bagarić, Edson - Čanađija, Brlek, Crepulja - Rak, Ozobić - Matoš

Je li gostovanje kod Dinama najteža ili najlakša utakmica za Slaven Belupo?

- Najlakša! S Dinamom je uvijek lijepo igrati. Kao prvo, Dinamo je naša najkvalitetnija momčad, budući prvak, momčad koja se voli nadigravati i koja ima najkvalitetnije pojedince u HNL-u. Mi jednostavno nemamo što izgubiti u toj utakmici - kazao je Slavenov trener Mladen Frančić.

Iskusni trener s igračima je u pripremi analizirao tri Dinamove utakmice.

- Potpuno rasterećeni idemo u Maksimir. Znam da su nas svi otpisali, no cilj nam je odigrati jednu izvanrednu utakmicu s puno motiva, trke, želje i zalaganja, da pokažemo hrvatskoj javnosti da ovi rezultati koje smo napravili nisu slučajni te da naša momčad ima kvalitetu, da ima glavu i rep.

Sedam godina Slaven Belupo nije postigao pogodak na gostovanju kod Dinama.

- Idemo u Zagreb zabiti gol, jer znam da već gubimo 1:0, neka greška protiv tako kvalitetnog suparnika mora nam se dogoditi. S obzirom na igru koju imamo i pozitivnu atmosferu u momčadi, vjerujem da ćemo uspjeti postići pogodak. Činjenica je da se svi uplaše Dinama, da svi stanu iza lopte, da neki parkiraju i autobus u 16 metara, ali ja vas uvjeravam da mi to sigurno nećemo napraviti. Može se dogoditi da nas Dinamo svojom igrom natjera na to, ali naša intencija bit će ofenziva, napad i prepoznatljiva igra Slavena.

Frančiću su iz usta “ispadali bomboni” kad je govorio o Zoranu Mamiću.

- On je engleski tip menadžera, dobro poznaje momčad, on ju je odlično selekcionirao, jako dobro posložio i najbolje zna koliko ti igrači mogu. Po meni je Dinamo sigurno trebao igrati Ligu prvaka, jer je kvalitetnija momčad od Austrije iz Beča.

U redovima Modrih koprivnički stručnjak osobito cijeni Halilovića.

- On je izvanserijski igrač. Da sam ja trener, sigurno bi igrao u prvih 11. On uz Sammira ima izvanredan zadnji pas, gledao sam ga na nekoliko utakmica i oduševio me. Ono što on ima urođeno, to se ne može utrenirati. Ima taj pas, lagani dribling, i strahovito mi je žao što više ne igra, jer mislim da je veliki potencijal hrvatskog nogometa.

Zna da će Modri danas tražiti iskupljenje za loše europske rezultate.

- Oni možda u ovom trenutku ne djeluju kao momčad, ali imaju najkvalitetnije pojedince i svaki od njih može riješiti utakmicu. Kad je naš Vugrinec u top-formi, on može rješavati utakmice sam, a oni imaju više takvih igrača, imaju širinu klupe i to je njihova prednost. Osim toga, izgubili su izglede u Europi i na nama će se htjeti izvaditi - zaključio je Frančić.

Linker
22. rujan 2024 11:40