Drago Sopta/Cropix
MEMORIJAL M. RAMLJAK

Dinamo nakon osam godina trofej prepustio imenjaku iz Kijeva, Kovačić tragičar

Ovime su porazom nogometaši Dinama prvi put pokleknuli u završnici turnira nakon čak 8. uzastopnih titula. Iz prve prave prilika na utakmici Dinamo je stigao do vodstva
Piše: Vedran TolićObjavljeno: 05. lipanj 2011. 23:43

Kakvo je ovo bilo finale memorijalnog turnira Mladen Ramljak! U odličnom ogledu dvaju Dinama, kijevskog i zagrebačkog, gostujuća je momčad slavila nakon jedanaesteraca. Ovime su porazom nogometaši Dinama prvi put pokleknuli u završnici turnira nakon čak 8. uzastopnih titula. Iz prve prave prilika na utakmici Dinamo je stigao do vodstva.

U 21. minuti Bajan je izveo korner s lijeve strane i ubacio loptu na osam metara, a tamo je najviši bio u skoku Čabraja i udarcem glavom doveo Modre do vodstva. Ubrzo su igrači Dinama preuzeli blagu dominaciju, ali vratar Tkačenko u svakoj je situaciji bio siguran kada su pucali Bajan (29) i Martinko (34). U 37. minuti Panfilov je izveo slobodni udarac na 25 metara s desne strane i ubacio loptu, a Bratkov je u naletu poentirao udarcem glavom i izjednačio. Postignuti je pogodak dodatno motivirao Kijevljane.U nastavak susreta Dynamo je ušao odlučniji i u 43. minuti Buialskij je primio loptu na 25 metara, povukao loptu te topovskim udarcem preokrenuo rezultat.

Trener Modrih Dinko Jeličić odmah je reagirao i uveo Matea Kovačića, koji je Dinamovu igru podigao na veću razinu. U 55. minuti obrana Dynama 'zaspala’ je na sredini terena, Kovačić je pokrenuo akciju, a Čabraja je krenuo s centra i povukao loptu dvadesetak metara i pobjegao jednom gostujućem igraču, te udarcem sa 16 metara izjednačio rezultat. U lutriji zvanoj jedanaesterci gosti iz Kijeva bili su koncentriraniji i osvojili 9. memorijalni turnir Mladen Ramljak nakon promašaja Matea Kovačića.

DINAMO ZAGREB - DYNAMO KIJEV 5-6 (2-2)

Pomoćno igralište Hitrec-Kacijan u Maksimiru. Gledatelja 1.300. Sudac: Pristovnik.

STRIJELCI: 1:0 - Čabraja (21), 1:1 - Bratkov (37), 1:2 - Buialskij (43), 2:2 - Čabraja (55).

JEDANAESTERCI: Israilov - promašaj, Miškić - promašaj, 2:3 - Bratkov, Težak - promašaj, 2:4 - Iefremov, 3:4 - Milić, Garbar - promašaj, 4:4 - Pavičić, 4:5 - Borovjuk, 5:5 - Zelenika, 5:6 - Švidkij, Kovačić - promašaj.

Linker
24. rujan 2024 10:29