Drago Sopta / CROPIX
DINAMO - SPARTAK M. 1:1

Dinamo i Spartak u Austriji odigrali bez pobjednika, Ibanez strijelac za Modre!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2012. 21:51

Dinamo je uoči početka nove sezone odigrao još jednu pripremnu utakmicu u austrijskom Langefeldu. Ovoga puta protivnik Modrima bio je Ruski Spartak iz Moskve (1:1).

Nakon prvih petanest minuta momčad Ante Čačića zaprijetila je nekoliko puta vratima Rebrova, ali do promjene rezultata nije došlo, a onda su gosti krenuli s velikim pritiskom koji je u 36. minuti konačno i urodio plodom. Kirill Kombarov nabacio je s desne strane, lopta je, pored neopreznog Puljića, došla na drugu stranu do Kozlova koji je smiruje i krasnim udarcem šalje u suprotne rašlje za vodstvo Rusa.

Dinamo je novu priliku dočekao tek minutu prije kraja poluvremena, točnije kada je kapetan Modrih, Milan Badelj, odlično povukao od centra, nanizao četiri igrača Spartaka i potom ubacio u sredinu prema Beqiraju koji glavom nije najbolje zahvatio loptu. U nastavku akcije lopta je stigla do Argentinca Ibaneza, ali njegov udarac završio je u vanjskoj mreži.

U drugi dio Dinamo je ušao odlučno. već u 47. minuti Duje Čop odlično je ušao u kazneni prostor, zapucao prema vratima Spartaka, ali lopta je odsjela na vratnici.

Desetak minuta nakon vratnice novog napadača u dresu Modrih, Sammir je nakon dobre solo akcije stigao na desetak metara od vratiju Rebrova, zapucao, ali njegov šut je bio neprecizan.

Ipak, Dinamo je stigao do izjednačnja u 67. minuti. Mladi Mateo Kovačić 'preveslao' je trojicu igrača Spartaka te potom idealno poslužio Ibaneza na lijevoj strani koji silovitim udarcem donosi Modrima potpuno zasluženo izjednačenje.

Do kraja utakmice obje momčadi imale su još po nekolioko poluprilka, ali rezultat na semaforu ostao je isti.

Podsjetimo da je Modrima ostala još jedna pripremna utakmica u Austriji, a protivnik će mu biti prošlogodišnji protivnik u 2. pretkolu Lige prvaka, Neftchi. Dinamo se iz Austrije vraća 11. srpnja, točno tjedan dana prije prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka u Bugarskoj protiv Ludogoreca.

DINAMO - SPARTAK 1:1 (Ibanez 67'/Kozlov 36')

Dinamo: Kelava (od 60. Mitrović) - Puljić (od 68. Vrsaljko), Tonel, Šimunić (od 68. Vida), Pokrivač (od 46. Pivarić) - Calello (od 44. Kovačić), Badelj - Rukavina (od 60. Tomečak), Sammir (od 77. Leko), Ibanez - Beqiraj (od 46. Čop)

Spartak: Rebrov - K. Kombarov, Gatagov, Kutepov, D. Kombarov - Bilyaletdinov, Demy, Mahmudov, Yakovlev - Welliton, Kozlov (još su igrali: Emenike, Dzyuba, Sychy, Jano, Zotov, Obukov)

Linker
21. rujan 2024 12:45