Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PRIPREME U SLOVENIJI

Dinamo dobrom partijom najavio Superkup, Čop i Brozović sredili Ukrajince

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. srpanj 2014. 21:55

Dinamo se od priprema u Sloveniji oprostio pobjedom nad ukrajinskim prvoligašem Karpati Livov 2-0. Strijelci su bili Duje Čop i Marcelo Brozović.

- Lijepo je završiti glavni dio priprema s pobjedom. Vidjeli smo puno dobrih stvari u ovom dvoboju i evidentno je da smo na dobrom putu – kazao je Zoran Mamić koji je poslao 'šareni' sastav koji se pomalo tražio u uvodu utakmice u kojoj je za 'modre' debitirao portugalski reprezentativac Eduardo. No, nakon dvadesetak minuta igra Dinama je živnula a posljedica toga je udarac Antolića koji je završio na gredi te pokušaj Machada iz daljine.

Nisu niti gosti bili bez prilika. Najbolja je stigla nakon greške Sigalija kada se Ksjonz sjurio u kazneni prostor Dinama, prevario i Eduarda ali njegov udarac s gol crte izbija Jerko Leko.

Malo kasnije je Dinamo stigao u vodstvo. Sigali je oduzeo loptu, Leko pronašao Andrijaševića koji nesebično poslužuje Čopa. Napadač Dinama rutinirano je poslao loptu kroz noge vratara Karpatyja.

U nastavku je Zoran Mamić zamjenio petoricu igrača, a neukusnim skandiranjem oglasila se skupina navijača Dinama koja je bila smještena van stadiona. Bio je to signal za slovensku policiju koja ih je uklonila iz okolice stadiona Fazanerija.

Karpaty, na čijoj klupi sjedi bivši junior Dinama Igor Jovičević, imao je sjajnu priliku za izjednačenje nakon brzo izvedenog prekida. Vasin je izbio sam pred Eduarda, zaobišao vratara Dinama ali nije bilo dovoljno snage u njegovu udarcu pa je loptu u korner izbio Ivo Pinto. Dinamo je povisio vodstvo u 73. minuti kada je precizan bio Brozović nakon asistencije Radonjića i to je bio konačn rezultat utakmice.

- Utakmica je poslužila svrsi i drago mi je što smo ovaj najteži dio priprema završili bez ozlijeda. Daleko smo od optimalne forme, ali svaki dan se dižemo i to je evidentno – zaključio je Zoran Mamić.

Dinamo - Karpati 2- 0

Poluvrijeme: 1-0.

Strijelci: 1-0 Čop (39. as. Andrijašević), 2-0 Brozović (73. as. Radonjić)

Žuti kartoni: Serhijchuk, Vasin (Karpaty)

Igrač utakmice: Domagoj Antolić

Dinamo: Eduardo – Leko (od 46. Pinto), Sigali, Šimunović, Pivarić (od 46. Ibanez) – Ademi (od 62. Brozović), Andrijašević (od 46. Gonzalo), Machado (od 46. Ćorić) – Pjaca (od 46. Fiolić), Antolić, Čop (od 62. Radonjić)

Linker
06. listopad 2024 18:23