ŠPANJOLSKA

Diego Costa se ozlijedio

Napadač madridskog Atletica ipak neće debitirati za španjolsku nogometnu reprezentaciju u skorašnjim prijateljskim utakmicama protiv Ekvatorijalne Gvineje i JAR-a
Piše: HinaObjavljeno: 11. studeni 2013. 21:16

Napadač madridskog Atletica Diego Costa ipak neće debitirati za španjolsku nogometnu reprezentaciju u skorašnjim prijateljskim utakmicama u kojima će svjetski prvaci odmjeriti snage s Ekvatorijalnom Gvinejom 16. studenoga, te Južnoafričkom Republikom tri dana poslije zbog ozljede butnog mišića desne noge koju je zadobio tijekom nedjeljnog dvoboja protiv Villarreala.

Diego Costa rođen je u Brazilu, te je u ožujku ove godine igrao za brazilsku reprezentaciju u dvije prijateljske utakmice protiv Italije i Rusije, ali je ove jeseni ipak odlučio nastupati za reprezentaciju Španjolske, zemlje u kojoj igra profesionalni nogomet od 207. godine i u kojoj je dobio dvojno državljanstvo. Tu odluku Costa je obrazložio "željom da igra za zemlju koja mu je dala sve".

Kako nikada nije odigrao niti minute za Brazil u nekoj natjecateljskoj utakmici, Costa još uvijek može promijeniti "nogometno državljanstvo".

Posebnu pozornost na sebe Diego Costa je privukao ove sezone u koju je krenuo postigavi 13 pogodaka u prvih 12 kola Primere.

Linker
22. rujan 2024 04:01