ŠPANJOLSKA

Diego Costa dobio poziv

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2013. 21:01

Vicente del Bosque, izbornik španjolske nogometne reprezentacije, pozvao je napadača madridskog Atletica Diega Costu za prijateljske utakmice ovoga mjeseca protiv Ekvatorske Gvineje i Južnoafričke Republike...

Vodeći strijelac španjolskog prvenstva s 13 pogodaka iz 12 utakmica (koliko je zabio i Cristiano Ronaldo) prošlog je mjeseca potpisao formalno pismo u kojem je izrazio želju za igranjem u redovima aktualnih europskih i svjetskih prvaka Španjolaca, iako je rođen u Brazilu, uz objašnjenje da mu je ''Španjolska dala sve''.

Costa je, doduše, odigrao dvije utakmice u brazilskoj selekciji, ali su u pitanju bile prijateljske utakmice, pa je imao pravo na promjenu reprezentacije za koju će nastupati, budući da ima i španjolsko državljanstvo.

Na Del Bosqueovom popisu napadača za dvije prijateljske utakmice ovoga mjeseca se 25-godišnji Diego Costa priključio svom klupskom suigraču iz Atletica Davidu Villi, te Alvaru Negredu iz Manchester Cityja, Pedru iz Barcelone i Juanu Mati iz Chelseaja. Na popisu nije bilo mjesta za Tottenhemovog napadača Roberta Soldada.

Del Bosque je još jednom pozvao i Ikera Casillasa, iako je ovaj i dalje rezerva Diegu Lopezu u Real Madridu u ligaškim utakmicama.

Del Bosqueov popis:

vratari: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdes (Barcelona), Pepe Reina (Napoli).

braniči: Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Raul Albiol (Napoli), Sergio Ramos (Real Madrid), Alberto Moreno (Sevilla), Juanfran (Levante), Javi Martinez (Bayern Munich), Inigo Martinez (Real Sociedad), Nacho Monreal (Arsenal).

vezni igrači: Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), Jesus Navas (Manchester City).

napadači: Alvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atletico Madrid), Pedro (Barcelona), David Villa (Atletico Madrid), Juan Mata (Chelsea).

Linker
21. rujan 2024 20:36