SAMOUVJERENI NIZOZEMCI

De Boer ih 'prekrižio': Protiv Dinama uzeti šest bodova, a onda u boj protiv Lyona!

Nevjerojatno je kako su brzo odigrali nekoliko akcija, Real nam je očitao pravu lekciju iz učinkovitosti. No i mi smo pokazali dobre stvari - kaže Fran de Boer
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. rujan 2011. 21:48

Ajax je doživio uvjerljiv poraz na Bernabeuu, Real Madrid je slavio sa 3:0 i velikim koracima krenuo prema prolazu u osminu finala Lige prvaka. Treneru Kopljanika Franku de Boeru nisu pomogli ni savjeti trenera Barcelone, njegova bivšeg suigrača iz Blaugrane Pepa Guardiole, s kojim se našao prije utakmice. No 0:3 zvuči preoštro u odnosu na ono što se zbivalo na travnjaku. Ajax je prema vratima suparnika uputio čak 18 udaraca, imao je veći posjed lopte, više dodavanja...

- Nevjerojatno je kako su brzo odigrali nekoliko akcija, Real nam je očitao pravu lekciju iz učinkovitosti. No i mi smo pokazali dobre stvari, iako bismo u pojedinim trenucima trebali biti malo pametniji - kazao je poluzadovoljni De Boer.

I na drugoj utakmici zaredom u Ligi prvaka strateg Ajaxa je iz igre usred dvoboja izvadio glavnog playmakera Thea Janssena. Iskusni veznjak nije to dobro podnio protiv Lyona, pa su nizozemski novinari upitali De Boera zašto je opet mijenjao Janssena.

- Rekao sam mu da nisam nezadovoljan njegovom igrom, ali kod 3:0 za Real morao sam dobiti više snage u igri prema naprijed. Nisam želio da izgubimo sa 4:0 ili 5:0 - objasnio je De Boer.

Nizozemski mediji redom naglašavaju kako je Ajax pružio bitno bolju predstavu nego prije godinu dana kada je kod Reala poražen sa 0:2. Svima je jasno kako družini iz Amsterdama sada slijede dvije sudbonosne utakmice. U dva obračuna s Dinamom Ajaxu je potrebno maksimalnih šest bodova kako bi ostao u ozbiljnoj igri za plasman u nokaut fazi.

- Moram priznati da sam se nadao kako ćemo nakon dvije utakmice u skupini imati više bodova nego što ih sad imamo, nadao sam se da ćemo biti izjednačeni s Lyonom. Sada su pred nama dvije utakmice s Dinamom koje moramo dobiti i onda nam predstoje odlučujuće bitke s Lyonom za prolaz skupine - zaključio je De Boer.

Linker
25. rujan 2024 08:26