ZAVRŠEN PRIJELAZNI ROK

David Beckham potpisao za PSG, Sissoko završio u Fiorentini, Samba u QPR-u

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2013. 12:35

David Beckham do kraja sezone u PSG-u

I službeno je postalo da će do kraja aktualne sezone igrač Paris St. Germaina biti 37-godišnji britanski nogometaš David Beckham. Potpisao je Beckham ugovor s Parižanima kao slobodan igrač...

Od prosinca prošle godine je Beckham slobodan nakon što mu je istekao ugovor s Los Angeles Galaxyjem. Produljenje nije htio potpisati, pa se od kluba iz Los Angelesa oprostio s naslovom prvaka MLS lige. Potom su u lov na Beckhama krenuli brojni svjetski klubovi, a karizmatični je nogometaš završio u PSG-u koji trenutačno dijeli vrh ljestvice francuskog Le Championnata s Lyonom, te se plasirao u osminu finala Lige prvaka.

- Beckham je od mnogobrojnih ponuda širom svijeta izabrao baš nas. PSG je počašćen, rečeno je u klupskom priopćenju.

Beckham će u PSG-u igrati za tjednu plaću od 175.000 eura, a sve će poklanjati u humanitarne svrhe.

- U englesku Premierligu nisam želio otići jer sam davno prije rekao kako želim da Manchester United bude jedini klub tamo u kojem sam igrao. Ali, bilo je ponuda iz Premierlige - nastavio je Beckham.

Potom se vratio na svoj novi klub, aktualno vlastito fizičko stanje...

- Drago mi je što ću igrati s Ibrahimovićem, znam ga odavno. Hm, mislim da će on češće izvoditi slobodne udarce, veći je od mene. No, valjda će i meni nešto ostati, možda se uspijemo nekako podijeliti. Ali, ne mislim kako ću stalno igrati, takvo što moram zaslužiti. Mogu trčati, nisam izgubio na brzini. Iako, nikada nisam bio previše brz u karijeri, možda je to i zbog toga - našalio se Beckham i pohvalio novog, sebi dobro poznatog trenera, Carla Ancelottija.

- On je jedan od najboljih trenera s kojim sam radio.





Nakon Kovačića i Zdravko Kuzmanović pojačao Inter

Njemački nogometni Bundesligaš Stuttgart potvrdio je putem svoje službene internetske stranice da je srbijanski reprezentativac napustio klub i pojačao redove milanskog Intera...

Transfer je više-manje bio izvjestan tijekom cijelog tjedna, a danas je (četvrtak) dobio i svoju službenu potvrdu.

"Zdravko je postao naš vrlo bitan igrač u protekle tri i pol godine. Sada je dobio ponudu iz Serie A u koju se oduvijek želio vratiti. Želimo mu svu sreću svijeta u Interu", stoji između ostalog na stranici 'švaba'.

Kuzmanović je svoju profesionalnu nogometnu karijeru započeo u švicarskom Baselu, iz kojeg je u ljeto 2007. godine otišao u Fiorentinu. Tamo je igrao dvije sezone prije nego li je potpisao za Stuttgart, za koji je ubilježio preko 100 nastupa u Bundesligi.

Kuzmanović je tako postao treće siječanjsko pojačanje Intera, nakon što su u klub iz Milana prethodno stigli Tommaso Rocchi i 18-godišnji hrvatski "dragulj" Mateo Kovačić.

Službeno: Emre napustio Atletico i vratio se Fenerbahçeu

Nakon samo pola sezone provedene u madridskom Atleticu, 32-godišnji turski nogometaš Emre Belözoglu se odlučio vratiti u Fenerbahçe, s kojim je potpisao ugovor na nove dvije i pol godine...

U to vrijeme bi nekadašnji standardni turski reprezentativac trebao zaraditi 3.2 milijuna eura.

- Nama je nedostajao Emre, a i Emreu je nedostajao Fenerbahçe. Izuzetno smo sretni što smo opet zajedno, a uvjeren sam da je zbog ovog transfera sretan i svaki naš navijač - rekao je Abdullah Kigili, dopredsjednik trenutačno drugoplasirane momčadi turske Süper Lig.

Emre je karijeru počeo u Galatasarayju, da bi se potom otisnuo u Europu i igrao za Inter i Newcastle. U Fenerbahçe je došao 2008. godine i tamo je igrao do 2012., za koje je vrijeme postigao 12 prvenstvenih pogodaka u 103 utakmice.

Ove je sezone za Atletico odigrao sedam utakmica u Primeri, bez pogotka, a tijekom karijere je upisao čak 90 reprezentativnih nastupa.

Urby Emanuelson do kraja sezone u Fulhamu

Engleski nogometni Premierligaš Fulham "posudio" je od Milana nizozemskog reprezentativca Urbyja Emanuelsona, koji se i nije previše naigrao u klubu iz vodećeg modnog grada Europe...

Emanuelson je tijekom dosadašnjeg dijela sezone upisao svega 20 nastupa, a ulazio je uglavnom kao igrač sa klupe za pričuve, dok je posljednjih nekoliko tjedana u potpunosti ispao iz planova talijanskog stratega Massimiliana Allegrija.

Dolazak na Craven Cottage značit će za Emanuelsona sjedinjavanje s bivšim trenerom iz Ajaxa u sezoni 2009/2010. Podsjetimo, Martin Jol je aktualni trener Fulhama, za koji nastupa i bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić.

Emanuelson (26), igrač koji pokriva lijevu stranu travnjaka (u obrani i vezi), je drugo siječanjsko pojačanje koje je stiglo na Craven Cottage do kraja tekuće sezone. Prije njega isto je učinio Arsenalov Emmanuel Frimpong.

Službeno: Samba tri i pol godine u QPR-u

Kongoanski nogometaš Christopher Samba vratio se u Englesku gdje je potpisao višegodišnji ugovor s posljednjeplasiranim sastavom Premierlige - Queens Park Rangersom...

Prema šturim informacijama iz britanskih medija Samba je potpisao na tri i pol godine, uz tjednu plaću od 80 tisuća funti. Samba može zaraditi dodatih 20 tisuća tjedno ukoliko svojim igrama aktivira bonuse koji se nalaze u ugovoru.

Podsjetimo, robusni branič vratio se u englesku Premierligu iz ruske, u koju je otišao 2012. godine. Igrao je za Anži iz Mahačkale, no čini se da su mu dojadili rasistički napadi kojima je izloženem prilikom gotovo svake utakmice sada svog bivšeg kluba.

Visina odštete iznosila je oko 12.5 milijuna funti.

Recimo i da menadžer QPR-a Harry Redknapp posljednjeg dana prijelaznog roka namjerava dovesti još nekolicinu igrača, među kojima su i trojica njegovih bivših iz Tottenhama - David Bentley, Jermaine Jenas i Andros Townsend.

Službeno: Balotelli potpisao za Milan

Zločesti dečko talijanskog nogometa Mario Balotelli (22) i službeno je kompletirao transfer iz Manchester Cityja u Milan uspješno obavljenim liječničkim pregledom.

Potpisao je ugovor na četiri i pol godine, a "rossoneri" su za njegove usluge "građanima" platili 23 milijuna eura.

- Čim sam dobio priliku, potrčao sam u Milan. Želio sam igrati ovdje tako dugo vremena, ali sam bio u drugim klubovima i nisam imao priliku. Početak nove sezone bio je negativan, ali u ovom ću dresu biti bolji. Donio sam neke važne odluke, pa se nadam da ću Milan ponovo učiniti velikim, a time i sebe. Samo želim da me navijači vole, a ja ću im se odužiti na ljubavi – komentirao je Balotelli.

Iako je još od djetinjstva bio navijač Milana, Balotelli je nogometno ime stekao u dresu njihovog gradskog rivala Intera za kojeg je u 59 nastupa Serije A zabio 20 golova. U redove Manchester Cityja prešao je 2010. godine i u ukupno 54 premierligaške utakmice zabio 20 golova.

Recimo i da je Balotellija na milanskom aerodromu Malpensa dočekalo oko 1000 pristaša crveno-crnih.

Mohamed Sissoko iz PSG-a u Fiorentinu

Kada su bogati vlasnici došli u nogometni klub PSG onda je Mohamed Sissoko, 28-godišnji nogometaš iz Malija, bio jedno od prvih pojačanja. No, Sissoko se nije previše naigrao u dresu pariškog kluba...

Primjerice, ove je sezone odigrao samo tri utakmice u Le Championnatu, pa je klub odlučio poslati ga na posudbu. Nova destinacija ovom kršnom veznom igraču je Fiorentina, gdje će biti do kraja sezone. No, toskanska momčad će imati priliku, bude li htjela, otkupiti igračev ugovor na kraju sezone.

Sissoko je imao uspješnu karijeru koja je započela u Auxerreu, gdje je igrao jednu sezonu. Potom je njegov ugled, a i cijena, rasla, pa je nosio dres Valencije, Liverpola i Juventusa odakle je otišao u PSG.

Sada se Sissoko opet vraća u talijansku Serie A.





Tottenham posudio Heurelha Gomesa Hoffenheimu

Nakon što je izgubio i mjesto rezervnog golmana u Tottenhamu, Brazilac Heurelho Gomes (31) posuđen je do kraja sezone njemačkom Hoffenheimu...

Gomes je još ne tako davno bio prvi vratar "spursa". No, onda je svoje mjesto morao prepustiti Bradu Friedelu, a nakon što je u klub doveden i prvi vratar francuske nogometne vrste Hugo Lloris, Gomes je u potpunosti pao u drugi plan na White Hart Laneu.

Ne čudi stoga da ga je Tottenham pristao posuditi Hoffenheimu koji zauzima pretposljednje mjesto na ljestvici Bundeslige i čeka ga teška borba za ostanak. Zanimljivo, Hoffenheim je prošlo ljeto doveo dugogodišnjeg golmana Werdera i bivšeg njemačkog reprezentativca Tima Wiesea, ali se ovaj istaknuo gomilom pogrešaka i sada je za očekivati da će svoje mjesto među vratnicama prepustiti Gomesu.

Brazilac je prije Tottenhama igrao za Cruzeiro i PSV, a skupio je i 11 nastupa u dresu "seleҫaa".





Brazilac Doni napustio Liverpool zbog Botafoga

Brazilski 33-godišnji vratar Doni napustio je nogometni klub Liverpool, te je prihvatio poziv Botafoga gdje će nastaviti karijeru. Donijeva je želja da se nametne brazilskom izborniku Scolariju...

U karijeri je Doni upisao deset reprezentativnih nastupa, a bio je dio reprezentacije koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

No, iako je iz Rome u Liverpool došao za dva milijuna eura, na Anfieldu se nikada u pravom smislu riječi nije snašao. Ukupno je upisao tek četiri nastupa, a ove sezone uopće nije branio. Zbog toga je odlučio napustiti klub gdje očigledno uopće ne računaju na njega (u debeloj su prednosti bili Pepe Reina i Brad Jones), a sreću će Doni pokušati pronaći u Botafogu, te se nada da će mu dobre obrane u tom klubu otvoriti vrata reprezentacije.





Cuenca iz Barcelone na posudbu u Ajax

Mladi Barcelonin nogometaš Isaac Cuenca (21) igrat će do kraja tekuće sezone na posudbi u nizozemskom prvaku Ajaxu...

Talentirani krilni napadač prošle se sezone istaknuo s dva pogotka i pet asistencija u španjolskom prvenstvu, te čak pet asistencija u Ligi prvaka. Međutim, posljednjih je osam mjeseci pauzirao zbog teške ozljede koljena, a u Barceloni su odlučili da je bolje da povratak u natjecateljski nogomet traži u nekoj manje zahtjevnoj sredini.

Za Cuencu su zainteresirani bili Valencia, Betis, Granada i Zaragoza, ali Katalonci su na kraju postigli dogovor s Ajaxom čiji bi stil igre trebao odgovarati mladiću.

''Kopljanici'' trenutno u nizozemskom prvenstvu drže treće mjesto s tri boda zaostatka za vodećim PSV-om.





Alou Diarra do kraja sezone u Rennesu

- U West Hamu samo gubim vrijeme. Nema smisla da i dalje ostanem ovdje. S trenerom ne mogu razgovarati, to je zbilja nemoguća misija - rekao je Alou Diarra...

Taj francuski 31-godišnji nogometaš je prije početka aktualne sezone došao u West Ham iz Marseillea kao pojačanje, ali je vrlo brzo kod trenera Sama Allardycea postao čovjek za pričuvnu klupu.

Zato nije čudno što je londonski klub bez problema prihvato posudbeni dogovor, te će Diarra do kraja sezone igrati za francuskog prvoligaša Rennes.

- Sva je sreća što sam došao u Rennes - rekao je Diarra kojem će to biti već sedmi francuski klub u karijeri. Ranije je ovaj veznjak igrao za Le Havre, Bastiju, Lens, Lyon, Bordeaux i Marseille.

Linker
22. rujan 2024 13:34