www.vfl-wolfsburg.de
IVAN PERIŠIĆ ZA SN

'Dao sam sve od sebe u Dortmundu i bilo je teško otići, ali morao sam zbog karijere!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. siječanj 2013. 17:34

Nakon što je proveo godinu i pol dana u Borussiji Dortmund Ivan Perišić odselio je u Wolfsburg. Prema netom potpisanom ugovoru splitski će internacionalac provesti u gradu i klubu Volkswagena iduće 4 i pol godine. Za igrača koji će 2. veljače navršiti 23 godine, curriculum mu je već prilično dojmljiv, ali nekako je najdojmljivija činjenica da je odlučio napustiti uz Bayern ponajbolji klub Bundeslige, samo da bi više igrao.

- Točno je, to je bila misao vodilja kad sam odlučio promijeniti sredinu - kaže nam Ivan Perišić iz svoje hotelske baze u Turskoj, gdje se priključio svom novom klubu Wolfsburgu.

Krenimo redom, je li vam teško palo napustiti odličnu Borussiju Dortmund, još uvijek službenog prvaka Njemačke i momčad koju navijači u stopu prate masovno, gdje god igra?

- S jedne strane odlazak iz tako kvalitetnog kluba, koji ima sjajnu momčad i fantastične navijače, razlog je za žal. Došao sam pun ambicija, izuzetno motiviran da se pokažem u jakoj konkurenciji i nadasve željan napredovanja. Dao sam sve od sebe da pridonesem klupskim ambicijama, ali kada sam shvatio da imam manje prostora za igru, te da se ta situacija u skoro vrijeme neće promijeniti, tada sam odlučio da je vrijeme za promjene. Koliko god bilo teško napustiti Dortmund, toliko sam bio uvjeren da to zbog svoje karijere moram učiniti.

Nije li čudno da vas Borussia Dortmund, koja je u vaše dovođenje iz Belgije investirala 5,5 milijuna eura, tek tako pušta, iako s nepunih 23 godine imate još toliko toga za pružiti?

- Sa svoje strane nisam inzistirao na konačnom transferu, nego na želji da idem u drugi klub kako bih igrao. Da su oni htjeli da to bude posudba, ne bih bio decidirano protiv. Meni je u Borussiji sve bilo super, jedina stvar koja me mučila je to što ne igram dovoljno. No, u klubu su bili jasni - ili ću ostati ili idem u definitivan transfer. Kad se pojavila opcija Wolfsburga stvari su se počele rješavati u pravcu konačnog transfera i, eto, sada sam igrač vukova.

Kako ste se rastali s dosadašnjim klubom i trenerom Kloppom?

- Vrlo korektno, kako i dolikuje. Ne znam zašto bi bilo drugačije. Borussia i Klopp, koliko ja znam, htjeli su da ostanem kod njih, ali ja jednostavno nisam želio više riskirati da s manjkom igre kompromitiram nastavak karijere. Išao sam u klub i pozdravio se korektno s trenerom Kloppom s kojim sam dobro surađivao. Isto vrijedi i za sve suigrače.

Pa nije baš da niste igrali često. U prošloj ste sezoni imali 44 nastupa sa 9 golova i 8 asistencija. Ove jeseni ste igrali u 24 utakmice, uz 4 gola i 3 asistencije.

- Sve to stoji, ali jednostavno nisam dostigao standardnost koju smatram da je potrebna da bih odgovorio na vrhunske izazove i pokazao sve što mogu. Ubrzo ću navršiti 23 godine i to je vrijeme kad kao igrač ulaziš u fazu etabliranja i davanja najboljeg od sebe. Osjetio sam da toga neće biti u Borussiji i zato sam odlučio otići.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Linker
22. rujan 2024 02:28