getty images
UMJESTO THIAGA SILVE

Dante: Savršeno znam njemački, slušat ću ih i upozoravati suigrače

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. srpanj 2014. 16:13

Neymar propušta završnicu Mundiala , a mogao je zapravo početak da je protiv Hrvatske dobio crveni karton zbog starta na Modriću, no “sindrom-leđa” tu nije stao. U subotu je Willian otišao prije kraja s treninga, nakon sudara s Hernanesom, također zbog problema s leđima. Ukoliko niti on ne bude mogao igrati, a mnogi su predvidjeli da će biti Neymarova zamjena, tko ulazi? Ili Bernard iz Šahtara, ili će tu ulogu dobiti Oscar koji ima probojnost i brzinska svojstva nalik na Neymara. U tom slučaju u ofenzivni dio veznog red možda će biti stavljen Ramires, ili netko drugi. Nije isključen niti Hernanes. Mediji su se raspisali o Scolarijevoj izjavi.

- Marcelo je kleknuo pokraj Neymara i pitao ga kako se osjeća. Rekao mu je da ne osjeća noge. Marcelo je odmah zvao liječnika, ali liječnici nisu smjeli ući na teren jer nisu imali dopuštenje suca. Bio je to veliki šok za nas.

Na kraju se sve zapravo dobro završilo, već za šest do osam tjedana moći će se priključiti Barceloni. U međuvremenu Pele se oglasio i nada se da će Bog pomoći kao 1962. kad je on otpao.

Thiago Silva također neće biti na terenu. Izbornik ima Henriquea iz Napolija i Dantea, koji figurira kao favorit za to mjesto. Štoviše, Dante se već potpuno vidi u toj utakmici.

- Odlično govorim njemački. Mnogi Löwovi igrači moji su kolege iz Bayerna. Ne samo da ih poznajem, nego slušat ću što se dogovaraju tijekom igre i upozoravati suigrače.

To je kazao Dante, nismo uvjereni da će mu znanje njemačkog jezika pomoći, no da je kvalitetan stoper nije dvojbeno.

- Njihov jak adut je emocionalna ravnoteža. Oni su hladni i staloženi. Rijetko će upasti u paniku, ukoliko im rezultat i nije povoljan. Posebno moramo paziti na kornere i slobodne udarce. Tu su fantastični. Nisam bio impresioniran njihovom igrom s Francuskom, međutim imaju velike igrače kao što su Klose, Müller...

Linker
19. rujan 2024 21:50