NAVIJA ZA SUIGRAČA

Danijel Subašić u čudu: 'Zamislite da prvak svijeta bude moja zamjena...'

'Očito ima kvalitetnog učitelja. Koji mu je 'skinuo' šalabahter za svakog nizozemskoj igrača kako puca'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. srpanj 2014. 14:21

Čudni su putovi nogometni. Pa se tako ponekad dogodi da junak bude onaj koji u svojem klubu igra sporednu ulogu. Kao što je igra Sergio Romero, koji je u Monacu zamjena - Danijelu Subašiću. Koji je, pak, kao što znamo, pričuva u reprezentaciji Pletikosi. Pričali smo sa Subašićem nekoliko sati prije utakmice Argentine i Nizozemske, ističući najbolje golmane SP-a spomenuo je i Argentinca.

- Nemojmo zaboraviti Romera, također je sjajan golman. To samo govori da nisam ni ja za baciti, ako mi je zamjena, ha, ha - rekao je Subašić, čijih smo se riječi sjetili dan kasnije, kad su Romerove obrane dvaju jedanaesteraca opjevane u čitavom svijetu.

Romero je, inače, u Monaco prošlog ljeta stigao na posudbu iz Sampdorije, no zbog Subašićeve odlične forme uspio je braniti u svega devet utakmica. Triput u prvenstvu, pet puta u Kupu i jednom u Liga kupu. Subašića smo dobili jučer prijepodne, bio je sretan zbog Romera.

- Kako ne bih bio, on mi je kolega, suigrač. Svi smo navijali za njega, poslao sam mu poruku preko Twittera, napisao sam: "Bravo, veliki Romero!" - pričao nam je Subašić, koji je ne krije da će u finalu navijati za Argentinu.

- Kako ne, želim da Romero osvoji naslov. Zamislite da moja zamjena postane svjetski prvak - opet se nasmijao Subašić te rekao i zašto je Romero tako uspješan u branjenju penala.

- Naravno da vježbamo i mi u klubu, imamo dobrog trenera vratara, a očito ima i on u reprezentaciji kvalitetnog učitelja. Koji mu je "skinuo" šalabahter za svakog nizozemskoj igrača kako puca, meni je iz Romerovih obrana vidljivo da je on sve do detalja proučio. E, tu dolazi do izražaja i iskustvo, on je uspio obraniti dva, a mladi Nizozemac nijedan udarac - kaže Subašić o svojem kolegi, kojemu je istekla posudba u Monaco i službeno je od 1. srpnja i dalje golman Sampdorije.

Nakon obrana na SP-u, tko zna, hoće li tamo i ostati.

Linker
21. rujan 2024 22:19