zagreb,140200stadion u maksimiru,skupstina nk croatia (dinamo), navijaci dinama koji su ispred stadiona pozdravljali promjenu imena foto: tomislav serdar
 Tomislav Serdar / CROPIX
GRAĐANSKA INICIJATIVA

'Danas ispod Zapadne tribine počinje nova era Dinama, izgreda i vrijeđanja neće biti'

'Učinit ćemo sve da spriječimo devijantno ponašanje kao i ružne povike. U tih sat vremena, koliko ćemo biti ispod Zapada, želimo samo iskazati ljubav prema klubu'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2010. 11:55

Građanska inicijativa “Zajedno za Dinamo” s osmijehom je dočekala vijest da na Dinamovu Skupštinu mogu novinari, ali ne i njihovi predstavnici.

- I to je već mala pobjeda, zar ne? Napokon smo odškrinuli vrata zakračunatog kluba - pričaju aktivisti inicijative, odgovarajući i Tomislavu Marčinku: - Svaki naš zahtjev potpisan je imenom i prezimenom te adresom stanovanja. Izlasci u javnost potpisani su zajednički jer se zajedno i borimo.

A dodaju i novu informaciju:

- Mi se nismo sami pozvali na Skupštinu, nas je na nju pozvao predsjednik Nadzornog odbora Dinama dr. Mirko Gjurašin, a od iste samo tražimo odgovore na zahtjeve koje smo dostavili gospodinu Vrbanoviću prije mjesec i pol dana.

Voljeli bi kada bi novinari to pitanje uputili Skupštini.

- Kada bi oni shvatili što mi želimo, kada bi se naši zahtjevi poslušali i uvažili, Inicijativa “Zajedno za Dinamo” napravila bi smisleni projekt koji bi pozvao što je više navijača da se učlane u Udrugu građana NK Dinamo. Nadamo se samo da neće doći do privatizacije, koja bi uništila klub.

Oko privatizacije, za koju se, navodno, zalaže i šef gradskog SDP-a Davor Bernardić, najviše optira Tomislav Horvatinčić, govorkaju izvori bliski navijačkom puku.

- Ljudi nas zovu sa svih strana, ali ne bi sada obećavali koliko će nas biti. Brojke u medijima su otprilike realne.

Izgrede odbijaju.

- Učinit ćemo sve da spriječimo devijantno ponašanje kao i ružne povike. U tih sat vremena, koliko ćemo biti ispod Zapada, želimo samo iskazati ljubav prema klubu.

Linker
29. rujan 2024 04:36